Bashkëpunimi ndërmjet Sllovenisë dhe Shqipërisë në fushën e sigurisë njerëzore

Sot datën 20 janar ambasadori Pëllumb Qazimi priti takim ambasador Damjan Bergant, drejtor i ITF Enhancing Human Security, Slloveni. Bashkëbiseduesit shkëmbyen informacione lidhur me projektet e deritanishme zbatuara nga kjo organizatë Shqipëri, si dhe projektet për ardhmen.

ITF Enhancing Human Security është e angazhuar Shqipëri prej vitit 2000. Ajo është organizatë sllovene, qeveritare, jo fitimprurëse. Projektet e zbatuara deri tani Shqipëri kanë synuar rritjen e sigurisë njerëzore, duke u përqëndruar fushat e çminimit dhe pastrimit hotspoteve nga municione ndryshme ushtarake mbetura apo depozituara nga e kaluara. Bashkëpunimi i organizatës me institucionet Shqipëri ka qenë dobiprurës. Ndërkohë, projektet e zbatuara janë financuar nga SHBA, Mbretëria e Bashkuar, Norvegjia, Zvicra, Gjermania, Luksemburgu, Republika Çeke, Sllovenia, Bashkimi Evropian, etj. Organizata ka bashkëpunim ngushtë me Ambasadën e Sllovenisë Shqipëri. Rezultatet e punës kryer kanë bërë 16,6 km katrorë sipërfaqe ndotura, dorëzohen pastruara për autoritetet e qeverisjes vendore.

ardhmen, organizata parashikon jetë përsëri e pranishme Shqipëri, duke bashkëpunuar me autoritetet shqiptare dhe donatorë ndryshëm, mirë rritjes sigurisë njerëzve. Projektet e zbatuara nga organizata janë pjesë e projekteve sllovene bashkëpunimit zhvillimor me vende ndryshme.

Ambasadori falenderoi bashkëbiseduesin, shprehu mirënjohje për projektet e zbatuara nga ITF Enhancing Human Security Shqipëri dhe siguroi për gadishmërinë për komunikim vazhdueshëm dhe ndihmë për projektet e ardhmes afërt Shqipëri.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00