Takim i ambasadorit me sekretaren e shtetit në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Sllovenisë

datën 29 janar ambasadori Pëllumb Qazimi u prit takim nga Znj. Darja Bavdaž Kuret, sekretare shteti Ministrinë e Punëve Jashtme Sllovenisë. Ambasadori falënderoi Znj. Kuret për mbështetjen e saj drejtpërdrejtë për suksesin e konsultimeve diplomatike dypalëshe fundvitit kaluar. Ai informoi lidhur me ecurinë e reformave Shqipëri dhe pritmëritë për hapjen e negociatave anëtarësimit Shqipërisë BE. Pjesë e informimit ishin edhe veprimtaritë e Ambasadës gjatë vitit 2016, si dhe lidhjet e vendosura dhe bashkëpunimi tashmë funksional me disa organizata qeveritare e jo qeveritare Slloveni.

 

 

Bashkëbiseduesit ndanë njejtin qëndrim se marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve janë shumë mira fushat politike, diplomatike, shkëmbimeve kulturore, etj. Ndërkohë duhet thelluar puna e nisur për rritjen e bashkëpunimit e shkëmbimeve ekonomike e tregtare.

Sekretarja e shtetit Darja Bavdaž Kuret u shpreh se Shqipëria duhet vazhdojë punën për reformat dhe këto fundit bashku me rezultatet e tyre insistohet bëhen pjesë e vlerësimeve Komisionit Evropian për Shqipërinë. Sllovenia mbetet mbështetëse e palëkundur e integrimit Evropian Shqipërisë. Sllovenia është favor zgjerimit Bashkimit Evropian dhe Shqipëria duhet konsiderojë Slloveninë si avokate dhe mbështetëse fortë për integrimin evropian. Znj. Kuret evidentoi gjithashtu rritjen e dukshmërisë Shqipërisë Slloveni dhe inkurajoi vijimin e punës këtë drejtim.

Gjatë vitit 2016 marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve parashikohen shkëmbim vizitash nivelit lartë, si dhe disa veprimtari promovuese natyrës kulturore, ekonomike, etj.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00