Për konkretizim të mëtejshëm të bashkëpunimit dypalësh në fushën e arsimit dhe shkencës

datën 3 shkurt ambasadori Pëllumb Qazimi zhvilloi takim me Znj. Tea Glažar, drejtore e Bashkëpunimit Ndërkombëtar dhe Çështjeve Evropiane Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Sportit Sllovenisë. Bashkëbiseduesit diskutuan rreth marrëveshjeve e protokolleve aktuale bashkëpunimit fushën e arsimit dhe shkencës, si dhe trajtuan ide për nevojën e një ndryshimi cilësor bashkëpunimit e shkëmbimeve arsimore dhe shkencore, përfshi nivelin universitar dhe institutet shkencore dy vendet.

periudhën afatshkurtër do punohet për një draft ri protokolli fushën e arsimit, i cili krijon lehtësira për studentët shqiptarë studjojnë Slloveni, si dhe për aktivizimin e bashkëpunimit ndërmjet agjensive kombëtare kërkimit shkencor.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00