Diplomaci kulturore-Arti shqiptar prezantohet në Lubjanë me ekspozitën e pikturës dhe skulpturës të GALERIAKALO

datat 4 deri 13 mars është hapur për publikun Lubjanë ekspozita e pikturës dhe skulpturës “Proximity-Afërsi” GALERIAKALO, Tiranë. Z. Përparim Kalo ka përzgjedhur për këtë ekspozitë 24 piktura dhe 10 skulptura artistëve njohur shqiptarë si Edi Hila, Ilir Pojani, Rexhep Ferri, Gazmend Leka, Arben Bajo, Sytki Brahimi, Emanuel Koko, Ilira Caushi, Agim Faja, Siro Muhedini, Artan Dracini, Sytki Brahimi, etj. Janë ekspozuar gjithashtu edhe punime piktorit nga Kosova Veli Blakçori dhe autores sllovene Luska Koskak.

Ekspozita është mundësuar falë bashkëpunimit Ambasadës Shqipërisë me GALERIAKALO, Tiranë dhe mbështetjes JSKD-Fondi slloven për Veprimtari Kulturore dhe Galeria KULT 3000, Lubjanë. Ceremonia e hapjes ekspozitës u organizua pasditen e datës 4 mars prani trupit diplomatik akredituar Slloveni, autoriteteve e miqve sllovenë dhe përfaqësuesve e drejtuesve komunitetit shqiptar Slloveni. Përshëndetën pranishmit, Igor Teršar drejtor i JSKD, Franc Bogovič, europarlamentar, Igor Šoltes, europarlamentar dhe anëtar i delegacionit Parlamentit Evropian për Shqipërinë, Përparim Kalo, GALERIAKALO, Tiranë dhe Pëllumb Qazimi, ambasador i Shqipërisë Slloveni.

Emërtimi i ekspozitës “Proximity-Afërsi” shpreh shumë. Kultura dhe arti nuk njohin kufi. Arti dhe kultura afrojnë dhe bashkojnë. Madje lehtësojnë e mundësojnë bashkëpunime edhe në fusha të tjera.

Ekspozita është e hapur deri në datën 13 mars. Ambasada e Shqipërisë falënderon përzemërsisht Z. Përparim Kalo për bashkëpunimin e kontributin e dhënë për promovimin e imazhit të Shqipërisë në Slloveni, si dhe JSKD-Fondi slloven për Veprimtari Kulturore dhe Jasna Žitnik, drejtuese e KULT 3000, Lubjanë për mundësimin e kësaj veprimtarie.

Cultural diplomacy-“Proximity”, Albanian pictures and sculptures exhibition of GALERIAKALO, Tirana, presented in Ljubljana

From 4 to March 13 is open to the public in Ljubljana the exhibition of paintings and sculptures "Proximity" of GALERIAKALO, Tirana. There are 34 artworks, 24 paintings and 10 sculptures selected for this exhibition of the wellknown Albanian artists, including authors from Kosovo and Slovenia.

This 7th arts exhibition of GALERIAKALO displays 35 selected painting and sculptures from its collection. People need each other, irrespective of their cultural differences. They live in different places, but everywhere they have a neighborhood, a society, a school, a working place to share. People hate borders and artists with their work on canvas or sculptures give them just the human shape.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00