Takim i ambasadorit me Ministren e Kulturës të Sllovenisë-thellim i bashkëpunimit dypalësh në fushën e kulturës

datën 25 mars ambasadori Pëllumb Qazimi, i shoqëruar nga ministër fuqiplotë Elvira Isufi, u prit takim nga Ministrja e Kulturës Republikës Sllovenisë, Julijana Bizjak Mlakar. Gjatë takimit u shkëmbye informacion lidhur me bashkëpunimin dypalësh fushën e kulturës, planin bilateral dhe atë rajonal, përfshi edhe angazhime përbashkëta kuadrin e integrimit Evropian Shqipërisë. Pjesë e diskutimit ishin edhe veprimtaritë kulturore zhvilluara nga dy Ambasadat e Shqipërisë dhe Sllovenisë dy vendet respektive.

Bashkëpunimi dypalësh fushën e kulturës ndër vite është realizuar përmes pjesëmarrjes projekte ndryshme BE-së, por edhe dypalëshe duke patur përfshirë aktorë nga Shqipëria dhe Sllovenia dhe shtrirë sektorë trashëgimisë botërore UNESCO-s, botës universitare, muzeumeve, turizmit kulturor, trashëgimisë kulturore tërësi, bibliotekave, trainimeve, etj.

Bashkëbiseduesit trajtuan edhe sektorët ku duhet thelluar e konkretizuar tej bashkëpunimi, si dhe ranë dakort për përgatitjen e një drafti ri marrëveshjeje bashkëpunimit dypalësh Shqipëri-Slloveni fushën e kulturës.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00