NJOFTIM I RËNDËSISHËM PËR KOMPANITË SHQIPTARE TË TRANSPORTIT

Duke filluar nga data 1 prill 2018, Republika e Sllovenise do të zbatojë sistem elektronik të pagesës të taksës rrugore për të gjithë mjetet e transportit që kalojnë peshën 3.5 ton. Sistemi modern elektronik i pagesës DarsGo do të jetë i instaluar në çdo mjet transporti dhe përmes tij do të bëhet pagesa në sistemin e autostradave të Sllovenisë. Pagesa do të jetë tërësisht elektronike dhe e bazuar në distancën e përshkuar. Kompanitë shqiptare të transportit dhe drejtuesit e automjeteve të rënda janë të lutur dhe të detyruar të respektojnë kërkesat e sistemit DarsGo. Asnjë mënyrë tjetër pagese nuk është e mundur në sistemin e autostradave të Sllovenisë pas datës 1 prill 2018. 
Për më shumë informacion lutemi klikoni në linkun e më poshtëm:

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00