Takim me Europarlamentarin slloven Franc Bogovič

datën 22 shkurt ambasadori Pëllumb Qazimi u prit takim nga Europarlamentari slloven Franc Bogovič. pranishëm takim ishin edhe Janez Podobnik, drejtues i organizatës ECPD, Lubjanë-Institut për Zhvillim Qëndrueshëm, Planifikim Urban dhe Studime Mjedisore dhe Aleksandra Gradišek, drejtuese e Razvojni Center Srca Slovenije, organizatë sllovene “Zemra e Sllovenisë”. Çështjet e diskutuara ishin integrimi evropian i Shqipërisë dhe thellimi i bashkëpunimit ndërmjet Sllovenisë dhe Shqipërisë sidomos aspektin ekonomik e shkëmbimeve tregtare. Me mbëshjtetjen e Franc Bogovič dhe bashkëpunim me ECPD, Ambasada fillimin e muajit mars do organizojë tryezë rrumbullakët kushtuar bashkëpunimit Shqipërisë me Slloveninë. Gjithashtu Shqipëria është përfshirë projektet e Razvojni Center Srca Slovenije. Gjatë muajit mars do nënshkruhet memorandumi i partneritetit me këtë organizatë. Ndërkohë, Bashkia Krujë do jetë pjesë e projektit rajonal sjell bashku turizmin, prodhimet artizanale dhe hapjen e vendeve punës, projekt ky kuadrin e makrorajonit Adriatiko-Jonian.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00