Trupi diplomatik pritje me rastin e 30 vjetorit të Pavarësisë së Sllovenisë dhe Presidencës së dytë sllovene të Këshillit të BE-së.

Trupi diplomatik organizoi pritje me rastin e 30 vjetorit të Pavarësisë së Sllovenisë dhe Presidencës së dytë sllovene të Këshillit të BE-së.
 
Të ftuar nderi ishin autoritetet e larta sllovene, Presidenti i Republikës, Presidenti i Asamblesë Kombëtare, Presidenti i Këshillit Kombëtar dhe Ministri i Punëve të Jashtme.
 
Pas fjalës së hapjes të Nuncit Apostolik në Slloveni, të pranishmit i përshëndeti presidenti Borut Pahor. Ai bëri thirrje për forcimin e unitetit të BE-së, duke veçuar ndër të tjera integrimin sa më të shpejtë për vendet e Ballkanit Perëndimor.
 

Në këtë ngjarje ishte i pranishëm ambasadori Pëllumb Qazimi.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00