Vizitë në Postojna

datën 16 tetor ambasadori Pëllumb Qazimi zhvilloi vizitë qytetin slloven Postojna. Ai shoqërohej nga veprimtari shqiptar me banim këtë qytet, Besim Hajdari dhe nga skulptori nga Tirana, Leonard Lekaj. Gjatë kësaj vizite ambasadori u prit takim nga kryetari i Bashkisë Igor Marentič. Ambasadori vlerësoi kujdesin Bashkia tregon për integrimin e shqiptarëve jetën e qytetit si dhe për kontributin e tyre jetën ekonomike dhe shoqërore.

Bashkëbisedimi tej u përqëndrua jetësimin e projektit vendosjes shtatores Nënë Terezës sheshin qendror qytetit. Skulptori Leonard Lekaj trajtoi anën artistike dhe atë teknike realizimit projektit, i cili do mbështetet financiarisht nga veprimtari Besim Hajdari. Projekti parashikohet realizohet brenda vitit 2016. Pjesë e vizitës ishte edhe takimi me kreun e kishës katolike Postojnës.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00