Zhaklina Dhimojani Blättler, ofron donacione të rëndësishme për institucionet shqiptare

Zhaklina Dhimojani Blattler përfaqëson imazhin model të shqiptarit të përkushtuar jo vetëm ndaj vendit të origjinës, por dhe simbol i denjë i shqiptarit të mirëintegruar e respektuar në shoqërinë zvicerane.

Pas dhurimit të respiratorëve për spitalin "Shefqet Ndroqi" në shtator të këtij viti, znj.Zhaklina Dhimojani Blättler sëbashku me bashkëshortin e saj, z.Stefan Blättler, Drejtor i policisë së Kantonit të Bernës, sot kanë dhuruar për Ministrinë e Shëndetësisë dhe Ministrinë e Mbrojtjes të Republikës së Shqipërisë, 40 shtretër spitalor, gjashtë furgona, disa për policinë e shtetit dhe mjete të ndihmës së shpejtë për spitale, dy zjarrfikëse dhe materiale të tjera ndihmë.

Çaste nga momenti kur kryhej ngarkesa e donacioneve, ku ishte i pranishëm dhe Këshilltari i Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Bernë, z.Valon Gashi. Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Zvicër i shpreh falënderimet dhe mirënjohjen e saj  Familjes Blättler, që gjatë këtyre viteve nuk kanë reshtur së  ndihmuari  institucione të ndryshme shqiptare dhe njëkohësisht vijojnë të kontribuojnë në promovimin e artit e kulturës shqiptare.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Pourtalesstrasse 45 A,
CH-3074 Muri bei, Bern

Tel / Fax

Tel. +41319526010
Fax +4131 9526012
Nr. i emergjences: +41774099729

E-MAIL

embassy.bern@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00