Ambasadori

Albanian

C.V.  KASTRIOT ROBO
 
 
Lindur në Lushnje, më  30 korrik 1960
 
Arsimi:
 
1980-1984 - Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave Politiko-Juridike, Studimet Filozofike
 
1984-1985 - Universiteti i Tiranës, Studime Post Universitare për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Politikë të Jashtme.
 
Prill-Tetor 2018 - Përfunduar '' Diplomacia Ekonomike për Shqipërinë '', Qendra për Zhvillim Ndërkombëtar në Universitetin e Harvardit, Sh.B.A.
 
Eksperience pune
 
1986-1991 – Pergjegjës sektori në Departamentin e Marrëdhënieve me vendet fqinje në MPJ.
 
1990-1991 - Këshilltar në Zyrën e Ministrit, MPJ.
 
1991-1994 - Sekretari i Parë (DCM) Ambasada e Shqipërisë në Athinë, Greqi.
 
1994-1995 – Pergjegjës Sektori në Departamentin e Marrëdhënieve me vendet fqinje në MPJ.
 
1995 - Këshilltar (DCM) në  Ambasadën  e Republikës së Shqipërisë, Sofje, Bullgari.
 
1995-1996 - Këshilltar, Charge d'Affaires për hapjen e Ambasadës Shqiptare në Tokio, Japoni.
 
1996-1997 - Drejtor i Drejtorisë së Vendeve Rajonale në MPJ.
 
1997-2002 - Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Republikën Greke dhe Qipro.
 
2002-2007 Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Republikën e Irlandës.
 
2007-2010 - Drejtor i Departamentit të Protokollit të Shtetit, MPJ.
 
2010-2014 - Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Spanjës, Andorra, Marok dhe Mauritani.
 
2014-2018 - Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Danimarkës.
 
Tetor - Nëntor 2018 - Drejtor për  Burime  Njerëzore në MEPJ.
 
Nëntor 2018 - Janar 2020 - Drejtor i Departamentit për Amerikën, Azinë dhe Afrikën në MEPJ.
 
Nga janari i vitit 2020 - Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë në Republikën e Turqisë (rezident)
 
Jorezident në Iran, Kirgistan, Azerbajxhan, Gjeorgji, Afganistan, Kazakistan dhe Pakistan.
 
 Flet gjuhët Anglisht, Frëngjisht, Italiane, Greqisht  dhe Spanjisht.
 
Martuar  me  zonjën Teuta Robo dhe ka dy djem.

Adresa

Ambasada Shqiptare
İlkbahar Mahallesi, Medeni Müdafi Sokak, No 35,
Çankaya, Ankara

Tel / Fax

Tel. +90312 4416103
Fax.+ 90312 4416109
Nr. i emergjences :+90 544 962 26 17

E-MAIL

embassy.ankara@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00