Përkujtim i shkrimtarit të madh Shemseddin Sami Frashëri.

 
 Më 1 qershor 1850 - Në Frashër lindi Sami Frashëri, i njohur ndryshe si Şemseddin Sami Bey. Ai ka qenë funksionar dhe intelektual i Perandorisë Osmane si dhe një gazetar, dramaturg dhe ideologu themelor i Rilindjes Kombëtare, së bashku me dy vëllezërit e tij Abdylin dhe Naimin.
 
Sot,Qendra e Kulturës Shqiptare në Ankara mban emrin e Shemseddin Sami Frashëri.

Adresa

Ambasada Shqiptare
İlkbahar Mahallesi, Medeni Müdafi Sokak, No 35,
Çankaya, Ankara

Tel / Fax

Tel. +90312 4416103
Fax.+ 90312 4416109
Nr. i emergjences :+90 544 962 26 17

E-MAIL

embassy.ankara@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00