Shqipëria do të heqë regjimin e vizave për nëntë vende gjatë sezonit turistik

Shqipëria do të heqë regjimin e vizave për qytetarët e nëntë vendeve gjatë sezonit turistik 2018.

Në bazë të një vendimi të miratuar nga Këshilli i Ministrave të Shqipërisë gjatë takimit të fundit, qytetarët e Rusisë, Arabisë Saudite, Bjellorusisë, Gjeorgjisë, Katarit, Omanit, Tajlandës, Kinës dhe Bahreinit mund të udhëtojnë pa viza në Shqipëri nga 1 prilli deri në tetor 31, 2018.

Vendimi do të hyjë në fuqi pas botimit në Gazetën Zyrtare. Ndërkohë, Ministria për Evropën dhe Punëve të Jashtme dhe Ministria e Brendshme janë përgjegjëse për zbatimin e këtij vendimi. Mbajtësit e pasaportave të vendeve të lartpërmendura do të hyjnë në Shqipëri pa viza për të gjithë sezonin veror.

Adresa

Ambasada Shqiptare
İlkbahar Mahallesi, Medeni Müdafi Sokak, No 35,
Çankaya, Ankara

Tel / Fax

Tel. +90312 4416103
Fax.+ 90312 4416109
Nr. i emergjences :+90 544 962 26 17

E-MAIL

embassy.ankara@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00