Ambasada Shqipetar ne Washington hap dyert per komunitetin Shqipetar

 Ne vazhden e tradites se krijuar me 8 shtator 2017, Ambasada e RSH ne D.C, hapi dyert e saj per komunitetin Shqipetar ne SHBA. Kjo pritje perkoi me pervjetorin e Shenjterimin te Nene Terezes.
Gjate pritjes Ambasadorja pati mundesine te falenderoi te pranishmit per bashkepunimin e vazhdueshem dhe kontributin e tyre ne forcimin e mardhenieve midis Shqiperise dhe SHBA- se.
Gjithashtu Ambsadorja theksoi se: " sherbimi dinjitoz e cilesor ndaj Shqipetareve jasht vendit, rritja e mardhenieve ekonomike dhe terheqja  investimeve amerikane do te jene nje nder shtyllat kryesore te punes se Ambasades, ne kuader edhe te prioriteteve te qeverise se re''.
Zgjerimi se fundmi i Ambasades ne D.C dhe misionit ne New- York reflekton jo vetem prioritete e mesiperme, por edhe zhvillimin pozitiv te mardhenieve midis Shqiperise dhe SHBA- se.

 

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Numri i emergjencës: +1 347 241 4434

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00