Promovimi i dy librave fitues

 Ambasades Shqipetare ne WaShington D.C,organizoi nje aktivitet per te peruruar nje dy vepra te spikatura te dy autureve te mirenjohur te diaspores Shqipetare ne SHBA.  Romani " Yjet jane fare prane "i shkrimtarit Betim Muco dhe" Drithehijet e nje diplomati" i studiuesit Agron Alibali. Te dy veprat dolen fituese ne Panairin e Librit ne Tirane.  Njeri fitoi cmimin si " Romani me i mire i vitit" dhe tjeri si " Studimi me i mire i vitit". Te pranishem ishin studiuesi Agron Alibali dhe bashkeshortja e shkrimtarit Betim Muco, Marta Muco per te bashebiseduar per keto dy botime me vlere.
Vepra e studiuesit Agron  Alibali eshte nje studim permes hulumtimeve te dokumentave  per Faik Konicen si Ambasador i pare i Shqiperise ne Shtetin Amerikan, ne lidhjet me veshtiresite dhe arritjet e tij. Nepermjet ketij libri njihemi dhe me shume aspekte te Diaspores Shqipetare ne SHBA.
Ndersa Romani i Shkrimtarit Betim Muco, tregon jeten ne Diasporen e re te tanishme, nje mjek i sukseshmen Shqipetar ne Gjermani qe pritet te vazhdoj karieren e tij ne SHBA. Romani u botua ne kujdesin e bashkeshortes se shkrimtarit Betim Muco, zonjes Marta Muco, duke permbushur nje amanet te pashkruar.

Adresa

Ambasada ne Uashington
2100 S Street, NW
Washington DC 20008

Tel / Fax

Tel.: +1-202-223 4942
Fax: +1-202-628 7342
Numri i emergjencës: +1 347 241 4434

E-MAIL

embassy.washington@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 15:00