Articles

NJOFTIM MBI ZGJATJEN E VLEFSHMËRISË SË PASHAPORTAVE QË SKADOJNË NË VITIN 2020

Albanian

AMBASADA INFORMON TË GJITHË SHTETASIT SHQIPTAR QË JETOJNË NË GJERMANI SE:

AFATI I VLEFSHMËRISE SË PASHAPORTAVE TË SHTETASVE SHQIPTARË QË PËRFUNDON BRENDA VITIT 2020, ZGJATET DERI NË 31 DHJETOR 2020.

Ambasada e RSH në Berlin do të njoftojë institucionet Gjermane me Notë Verbale për këtë vendim. Gjithësesi, nëse institucionet në Gjermani do të kërkojnë paraqitjen e një vërtetimi nga ana juaj që konfirmon zgjatjen e afatit, vërtetimi do të lëshohet nga shërbimi konsullor i Ambasadës në Berlin si dhe nga Konsullata në Mynih.

THIRRJE:

Albanian

Drejtuar Mësuesve të Mësimit Plotësues të Gjuhës Shqipe në Gjermani:
"Për dërgimin e kërkesave për tekste mësimore për vitin shkollor 2020-2021".

 

OPERACIONI PËR RIATDHESIMIN E QYTETARËVE SHQIPTARË

Albanian

Datat e Fluturimeve:
( Data/Aeroporti i Nisjes/Ora Nisjes /Ora Mbërritjes/Aeroporti Pritës dhe Çmimi (€)):
-------------------------------------------
18/04/2020 Tiranë (TIA) 3:30 4:00 Istanbul (IST)
18/04/2020 Istanbul (IST) 4:40 6:25 Tiranë (TIA) 100.00
18/04/2020 Tiranë (TIA) 13:00 14:25 Romë (FCO)
18/04/2020 Romë (FCO) 15:30 16:55 Tiranë (TIA) 100.00
19/04/2020 Tiranë (TIA) 13:00 15:05 Milano (MXP)
19/04/2020 Milano (MXP) 16:10 18:15 Tiranë (TIA) 100.00
20/04/2020 Tiranë (TIA) 8:00 8:30 Bari (BRI)

Njoftim‼

Albanian

Në vijim të planit te shpallur nga Qeveria Shqiptare për kthimin ne atdhe lutemi ndiqni udhezimet  mbi mënyrën e rezervimit të biletave dhe vendit të karantinimit të detyruar në njoftimin e Ministres znj. Balluku në vidio mesazhin më poshtë. Theksojmë se rezervimi i biletave duhet të bëhet vetë nga secili shtetas i interesuar me shpenzimet e veta.
 
SISTEMI ONLINE PËR REZERVIMIN E RIATDHESIMIT ËSHTË  GATI PËR T'U AKSESUAR.
www.airalbania.com.al/sq/reparation-information
 

Njoftim mbi planin e ri per Riatdhesimin e shtetasve shqiptarë!

Albanian

Detajet me poshte nga Ministrja e Infrastrukturës, Belinda Balluku e e cila sqaron se si do të kryhet procesi i riatdhesimit nëpërmjet avionëve të Air Albania.
 
" Të nderuar bashkëqytetarë, Shqetësimi juaj për procesin e riatdhesimit, tashmë ka gjetur një zgjidhje.
 

Njoftim drejtuar gjithë qytetarëve shqiptarë që për shkak të COVID-19, kanë ngelur të bllokuar jashtë RSH-së.

Albanian

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, bën me dije të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët nuk arritën të ishin pjesë e planit të riatdhesimit, se dje plani është mbyllur me fluturimin e bërë nga Roma.
Gjithashtu, ju bëjmë me dije se janë riatdhesuar të gjitha rastet emergjente, të cilat janë vlerësuar me rigorozitet nga Përfaqësitë e RSH-së në botë.

Përditësim

Albanian

Përditësohuni me situatën e #Covid_19 në Shqipëri.

 

Njoftim i rëndësishëm!

Albanian

Nisur nga numri shume i madh i thirrjeve telefonike nga shtetasit shqiptar ne Gjermani apo nga te afermit e tyre në Shqiperi, Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Gjermani ka aktivizuar numrin e dyte te emergjencës +49 1748 61 9587 i cili pret thirrje 24/24.
Tani jane dy nr. emergjence ne dispozicion te publikut:
+49 179 8215905
dhe
+49 174 8619587
Si dhe nr i emergjences i Konsullates se Pergjithshme te Munich:
+49 152 37913997
 
Lutemi shperndajeni kete njoftim.

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Gjermani ofron këto numra të mergjencës:

Albanian

Numri i emergjencës se ambasadës Shqiptare në Berlin: 0049 1798215905.
 
Numri i emergjencës i Konsullatës së Shqipërisë në Mynih: 0049 152 379 13997
 
Adresat me email të ambasadës: konsullata.berlin@mfa.gov.al    embassy.berlin@mfa.gov.al

Njoftim për qytetarët shqiptarë që ndodhen në Gjermani:

Albanian

Te nderuar qytetare shqiptare, qe gjendeni ende brenda territorit te Republikes Federale Gjermane:
Te gjithe ju qe nuk keni me mundesi te ktheheni ne Shqiperi dhe jeni te detyruar te qendroni ne Gjermani deri ne rihapjen e mundesive te transportit per Shqiperi, lutemi vini re se kufizimi i qendrimit per 90 dite nuk do te çojë automatikisht ne penalizimin tuaj nese ju adresoni kete situate prane autoriteteve respektive te qytetit dhe landit ne te cilin po qendroni ne kohe dhe para skadimit te afatit te udhetimit per 90 dite.
 
Shume e Rendesishme:

Pages

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Sektori Konsullor

Tel. +49 30 2593040

Nr. i emergjences: +49 174 8619587

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë - E premte
09:00 - 17:00
Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.30 - 13.00