Shqipëria zgjidhet vendi ku do të ngrihet Sekretariati i Fondit të Ballkanit Perëndimor

Ministri Bushati mori pjesë sot takimin e Ministrave Punëve Jashtme Grupit Vishagradit dhe Ballkanit Perëndimor, i cili u zhvillua Bratislavë Sllovakisë. Takimi, i organizuar nga Sllovakia si vend ka kryesinë e radhës Grupit Vishegradit, kishte si qëllim t’i përcillte vendeve Ballkanit Perëndimor përvojën e Polonisë, Hungarisë, Çekisë dhe Sllovakisë fushën e integrimit evropian.
 
Diskutimet gjatë takimit u përqendruan tre tematika: shteti ligjor, qeverisja e mirë dhe transparenca si dhe bashkëpunimi rajonal. fjalën e tij, Ministri Bushati u ndal vëmendjen Shqipëria i kushton bashkëpunimit rajonal politikën e jashtme. Ai përmendi kontributin e palës shqiptare si Konferencën e Berlinit, ashtu edhe procesin e ka pasuar atë e synon përmirësimin e infrastrukturës rajonale, rritjen e shkëmbimeve dhe forcimin e lidhjeve mes popujve. Ai shtoi se këto janë edhe disa prej prioriteteve Kryesisë shqiptare SEECP gjatë këtij viti. Me tej ai u shpreh se “Riorganizimi i Komisionit ri vendos Përfaqësuesen e Lartë për Politiken e Jashtme dhe Zëvendës Presidentin e Komisionit krye drejtimit dhe  koordinimit Politikës Jashtme dhe Zgjerimit si dhe Paketa e Zgjerimit 2014 kanë rritur fokusin mbi zgjerimin si një projekt gjeostrategjik politik”
 
takim u diskutua gjithashtu mbi pritshmëritë e vendeve rajonit nga Komisioni i ri Evropian, mbi situatën Ukrainë dhe krizën Siri e Irak, ndërsa pjesëmarrësit ndanë mendimin se sfidat e përbashkëta duhen përballuar bashkërisht
 
përfundim takimit, vendet anëtare Grupit Vishegradit dhe Ballkanit Perëndimor mirëpritën vendimin për vendosjen e selisë Sekretariatit Fondit Ballkanit Perëndimor Shqipëri. Kjo është hera e parë Shqipëri vendoset selia e një organizate rajonale, dëshmi e një kontributi rritje vendit tonë drejtimit politikave bashkëpunimit rajonal dhe fqinjësisë mire.

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Sektori Konsullor

Tel. +49 30 2593040

Nr. i emergjences: +49 174 8619587

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë - E premte
09:00 - 17:00
Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.30 - 13.00