Made in Albania

Po kërkoni një partner biznesi në Shqipëri? Kompanitë e mëposhtme shqiptare janë të gatshme për një bashkëpunim të ngushtë me ju.
Atelie Haliliështë një fabrikë e vogël në Shqipëri, në të cilën të gjithë punonjëset janë femra. Atelieja prodhon:

 • kostume tradicionale dhe çorape me copa pambuku dhe copa të buta;
 • fustane për festa/koktej me material tyl ose temina, varet nga modeli;
 • fustane t  përditshme, kostume zyrtare dhe sportive;
 • pallto me material kashmiri;
 • veshje të punuara me dorë.

Për porosi ose më shume informacion mund të kontaktoni pronaren, zj. Kozeta Halili, e cila ka një eksperiencë 20 vjeçare në këtë fushë dhe ka marrë titullin "Mjeshtër" nga Dhoma Kombëtare e Artizanatit, në adresen e saj të e-mailit kozetalicohalili@gmail.com ose në Whatsapp në nr e telefonit +355 692700589.
Kantina Bejkoështë në treg prej 22 vitesh dhe vitet e fundit dhe ka rritur kapacitetin dhe modernizimin në teknologji. Pronarët e kantinës bashkëpunojnë me shumicën e fermerëve të zonës dhe prodhojnë disa lloje verërash:

 • Debina e bardhë është varieteti autokton i rrushit me origjinë përmetare. Kantina u vlerësua me çmimin e parë në Festivalin e Verës Shqiptare në vitin 2016, me verën e saj të bardhë Debine.
 • Kallmeti është një varietet rrushi autokton me origjinë nga veriu i Shqipërisë. Kjo kantinë ofron verë me rrush Kallmet, të marrë në Delvinë.
 • Merlot 2017 është një varietet rrushi me origjinë nga Franca por në Shqipëri dhe pikërisht në Përmet, kultivimi i tij është përshtatur sa më mirë prej më shumë se 50 vitesh. Ky varietet zë peshën më të madhe për verërat e kuqe.

Për më shumë informacion mund të kontaktoni me Z. Marsel Bejko, përmes adresës së tij të e-mail kantinabejko@gmail.comdhe numrit të telefonit +355 685205107.
Bleta Shafranështë një fermë e vogël pranë Tiranës, e cila prodhon shafran sipas standardeve organike të BE-së. Bleta Shafran për të dytin vit radhazi certifikohet si bio.
Bleta Shafran këtë vit shet vetëm shafran në pistil dhe paketimet janë në dy formate 1 gram dhe 0.5 gram.
Bleta Shafran vitin e ardhshëm do të ketë edhe bimë të tjera mjekësore, gjithmonë të prodhuara në mënyrë organike.
Për informacione më të detajuara, mund të kontaktoni direkt me z. Blerta Feka, administratore e Bleta Shafran përmes adresës së saj të e-mail: bletashafran@gmail.comose në numrin e saj të kontaktit +355 692065921.
Vaj ulliri Borshi- për t'i bërë recetat tuaja të shëndetshme, duhet të porosisni vaj ulliri ekstra të virgjër Borshi. Vaji është prodhuar me ullinj të freskët të cilësisë më të lartë dhe erëza perfekt epër të përgatitur sallatë perimesh dhe receta të tjera të shijshme. Vaji ekstra i virgjër i ullirit përmban vitamina dhe minerale, mbron zemrën tuaj nga sëmundjet dhe ruan peshën e duhur trupore. Vaji ekstra i virgjër i ullirit Borshi është plot me antioksidantë.
Për më shumë informacion mund të kontaktoni direkt me Z. Ylli Saraci, administrator i “Borshi oil”, përmes adresës së tij elektronike vaj.borshi@gmail.com.
 
Bumi.al- produkti është një 100% i pastër, i përzgjedhur me kujdes, me cilësi të lartë dhe gjithashtu ju jep një garanci të plotë. Produktet mblidhen nga natyra sipas kohës së prodhimit dhe në maturim të plotë.
Për më shumë informacion apo detaje në lidhje me produktet me interes që kompania shqiptare të eksportojë drejt tregjeve të huaja, mund të vizitoni faqen zyrtare të kompanisë www.bumi.alsi dhe të kontaktoni me z. Orbelin Milo, administrator i Bumi.al nëpërmjet adresën e tij të postës elektronike bumi.bioprodukte@gmail.com.
Kantina FABA- Krijimi i kantinës FABA daton në fillim të viteve 1990. Sot, perfeksioni i kantinës Faba kalon përmes investimit të teknologjisë më të fundit të prodhimit të verës. Në kaninë janë bërë investime afatgjata në teknologjinë e fermentimit të lëngut të rrushit.
Vjehja në fuçi lisi të verërave të kuqe të viteve më të mira, ka bërë të mundur krijimin e një game cilësore.

 • Kantina Faba numëron 9 etiketa vere dhe 3 etiketa raki/rakie.
 • Vara Faba pëbëhet nga: Black Field, Cabernet Suvignon, Merlot, San Giovese, Chardonny, Risling dhe Vlosh.
 • Faba ka 20 ha vreshta, pjesa më e madhe e të cilave dominohet nga Cabernets Sauvignon, Merlot dhe San Giovese.
 • Prodhimi vjetor i Kantinës shkon deri në 1500 kv ndërsa kapaciteti prodhues është 3000 kv.

Për më shumë detaje, mund të vizitoni faqen zyrtare të Kantinës https://www.fabakantina.al/ dhe gjithashtu mund të kontaktoni drejtpërdrejt me z. Altin Driza, administrator i kantinës Faba në adresën e tij elektronike. adresa e e-mail altindriza@yahoo.com.
Kantina Kallmetiështë themeluar në vitin 2006 falë pasionit të vëllezërve Gjini për verën dhe dashurisë së tyre për tokën ku ata jetojnë, në zemër të vendlindjes së tyre, Kallmet, me emrin e të cilit mori emrin rrushi. Qëllimi kryesor i kantinës është të prodhojë verën më të mirë Kallmet, të rrisë sasinë dhe të përmirësojë cilësinë vit pas viti. Nga një prodhim prej 50 hl verë në vitin 2007, kantina është rritur vit pas viti. Vera prodhohet tërësisht nga rrushi Kallmet, i kultivuar në zonën e origjinës, në Kallmet dhe fshatrat përreth.
Një pjesë e tij kultivohet në kodrat e kodrave të mrekullueshme të Bukmirës mbi 500 m mbi nivelin e detit. Kallmeti njihet si një zonë me traditë të hershme të kultivimit të rrushit. Përveç rrushit, janë edhe dy produkte të tjera me emërtimin “Kallmet”: ulliri dhe fasulja.
Vera Kallmet dallohet ndër verërat shqiptare dhe për këtë arsye ka marrë edhe çmime në kompeticione kombëtare. Veraria prodhon tre lloje të verës Kallmet: Vera e Kuqe Kallmet (versioni bazë); Vera e Bardhë Kallmet, dhe Kallmet Prestige.
Në faqen tjetër mund të gjeni çdo produkt të kësaj kantine. Për informacion më të detajuar mund të vizitoni faqen zyrtare të kantinës “Kallmet”: https://kantinakallmeti.com/en/dhe gjithashtu mund të kontaktoni me z. Gjokë Gjini, një nga pronarët e kësaj kantine, nv adresat e e-mail: gjoke.gjini@kantinakallmeti.com; info@kantinakallmeti.com; kallmetwine@yahoo.com.
Kastrioti- Produktet e kompanisë “Kastrioti” bazohen kryesisht në mjaltë si: uthulla e mjaltit, rakia e mjaltit, likeri i mjaltit. Mjalti është nga lule të ndryshme kryesisht nga tërfili, lofata, trumza, shkoza dhe dushku, dhe prodhohet në një sipërfaqe prej 670 metrash, në një lartësi të pastër nga ndotja dhe pesticidet.

 • Mjaltë
 • Uthull mjalti: përbërësit janë mjalti, dylli dhe uji. Ky produkt ka vlera ushqyese dhe kurative.
 • Raki me mjaltë: pije autentike shqiptare që nga kohërat e lashta, e bërë nga përbërës si rakia e rrushit dhe mjalti i zier së bashku.
 • Liker mjalti: Raki rrushi me mjaltë, në të cilën përqindja e mjaltit është rreth 50%.
 • Aktualisht, kompania po bën përpjekje për të krijuar verë mjalti, deri më tani përbërësit janë vetëm uji dhe mjalti.

Produktet pëlqehen dhe vlerësohen shumë nga konsumatorët dhe turistët.
Për më shumë informacion, mund të kontaktoni drejtpërdrejt me z.Kastriot Sterjo, pronar i “Kastrioti”, përmes adresës së tij të e-mail kastriotog@gmail.com.
Lunxheria- Produkti kryesor i Lunxhërisë është trahanaja. Trahana është një përbërës ushqimor i tharë, i bazuar në një përzierje të fermentuar të drithit dhe kosit ose qumështit të fermentuar, që gjendet në kuzhinat e Evropës Juglindore dhe Lindjes së Mesme. Trahanaja e thatë ka një strukturë thërrimesh dhe zakonisht bëhet një supë e trashë me ujë, lëng ose qumësht. Trahanaja bëhet ose me bollgur, me grurë të çarë ose me miell. Trahana Lunxhëria është një ushqim tradicional që përdoret shumë në Lunxhëri, por edhe në zona të tjera. Trahana lunxhëria rekomandohet si produkti më i pastër dhe më popullor, i cili në të vërtetë është një produkt i lehtë dhe i lehtë në përgatitje. Produktet e Lunxherisë janë:
• Trahana 230 gram dhe 450 gram;
• Trahana e ëmbël 500 gram;
• Sheqer pluhur 250 gram;
• Miell orizi 250 gram;
• Rosnica Lunxheria (copa të vogla brumi, të skuqura në vaj ose gjalpë deri në kafe) 500 gram.
Për më shumë informacion, mund të vizitoni faqen zyrtare të kompanisë https://www.trahana-lunxheria.com/endhe gjithashtu mund të kontaktoni me z. Kico Noti, pronar i “Lunxheria” në adresën e e-mail trahanalunxheria@gmail.com.
Sejega Food Processingështë themeluar në vitin 1994 dhe ka 2 linja kryesore prodhimi: sallata & dressings si majonezë, ketchup, mustardë, BBQ, Chicken BBQ, salcë hamburgeri etj., si dhe sallata, me bazë majonezë si: sallata ruse, xaxiqi. Produktet Sejega eksportohen në disa vende të BE-së, por edhe më gjerë si: Hungari, Gjermani, Maqedoni, Zvicër, SHBA, Kanada, Afrikën Perëndimore etj. Sejega prej vitesh është certifikuar me disa certifikata ISO.
Për informacione mund të vizitoni faqen zyrtare të kompanisë www.sejega.comdhe gjithashtu mund të kontaktoni me z. Genci Mita, Drejtor i Përgjithshëm, përmes adresave elektronike: genci@sejega.com; info@sejega.com.
Vaji i ullirit “Suli”është një vaj ekstra i virgjër premium dhe 100% organik. Prodhuar duke përdorur vetëm ullinj shekullorë të varietetit “Kalinjot” nga Himara.
Kompania ofron tre lloje të paketimit të vajit të ullirit “Suli”:

 • Kuti alumini 3 L;
 • Shishe qelqi 500 ml;
 • Shishe qelqi 250 ml.

Paketimet e zgjedhura janë kutia praktike e aluminit dhe shishja speciale e qelqit. Shishja e qelqit të errët mbron vajin e ullirit nga çdo ekspozim ndaj dritës dhe përveç kësaj, ruan të gjitha vetitë dhe përfitimet e produktit.
Vaji ekstra i virgjër i ullirit “Suli” ka cilësinë më të lartë në mesin e vajrave të tjerë të ullirit, sepse ullinjtë e përdorur për prodhimin e këtij vaji janë pa të meta dhe mblidhen para maturimit maksimal. Varieteti i ullirit "Kalinjot" i përdorur është një varietet endemic, që rritet në rivierën jugore të Shqipërisë. Ka një shije dhe aromë të veçantë.
Për të maksimizuar freskinë e tij, vaji ekstra i virgjër i ullirit prodhohet me shtypje të ftohtë, pasi shmangia e nxehtësisë është një nga mënyrat më të mira për të ruajtur polifenolet dhe antioksidantët e tjerë në vajin e ullirit.
Për më shumë informacion, mund të vizitoni faqen zyrtare të kompanisë: https://suli.al/dhe të kontaktoni me kompaninë përmes adresës së e-mail oliveoilsuli@gmail.com.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rruga Aksaskos, 20, kati i 4-rt
Sofje, Bullgari

Tel / Fax

Tel. +359 29433857
Fax. +3592 943 3069
Emergency
+359 89 4311493

'

E-MAIL

embassy.sofia@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte
09:00 - 17:00

E premte
09:00 - 15:00