100-vjetori i vendosjes së marrëdhënieve diplomatike, Ministrja Xhaçka: Shtetet e Bashkuara sot, një partner strategjik i Shqipërisë dhe shqiptarëve

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, mori pjesë në aktivitetin kushtuar 100-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Shqipërisë dhe ShBA-ve.
Ministrja Xhaçka shprehu mirënjohje për gjithçka ShBA ka bërë për Shqipërinë ndër vite dhe së fundmi për mbështetjen në procesin e anëtarësimit në BE.
“Ne jemi sot një vend që jep një kontribut real për sigurinë, stabilitetin e paqen në rajon, por edhe më gjerë. Shqipëria në Këshillin e Sigurimit po jep sot një kontribut real në adresimin e çështjeve madhore që shqetësojnë sigurinë e paqen në botë. Ne kemi hedhur hapa të jashtëzakonshëm drejt modernizimit, evropianizimit, ndërtimit të një demokracie funksionale e të konsoliduar të bazuar tek sundimi i ligjit”, u shpreh kryediplomatja shqiptare.
Marrëdhëniet diplomatike mes Shqipërisë dhe ShBA-ve u vendosën në vitin 1922. Pas 50 vitesh shkëputjeje nga regjimi komunist që egzistonte në Shqipëri, Shqipëria dhe ShBA rivendosën sërish marrëdhëniet diplomatike në vitin 1991.

Postal Address

Mission of Albania
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 17:00