Lançohet Programi “Angazhimi i Diasporës shqiptare në zhvillimin social dhe ekonomik të Shqipërisë”

Më 2 mars 2018 u zhvillua eventi i prezantimit të Programit “Angazhimi i Diasporës shqiptare në zhvillimin social dhe ekonomik të Shqipërisë”, iniciativë kjo e iniciuar në bashkëpunim midis MEPJ-së dhe Zyrës së IOM-të në Tiranë.

Në këtë takim morën pjesë zv. Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, z. Etjen Xhafaj, Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, Ambasadori italian në Shqipëri, z. Alberto Cutillo, përfaqësues të IOM-të si edhe Kooperacionit Italian në Tiranë i cili është dhe donatori i këtij programi.

Gjatë fjalës së tij, z. Xhafaj vuri në dukje rëndësinë e zbatimin të projekteve konkrete të cilat përfshihen në këtë Program si edhe rolin e MEPJ-së në zbatimin e projekteve inovative dhe me fokus dimensionin ekonomik por jo vetëm.

Sipas tij, MEPJ do të vijë angazhimin e saj maksimal për zbatimin e projekteve të tilla si ofrimi i trajnimeve online për përfaqësitë shqiptare për angazhimin e Diasporës shqiptare dhe diplomacinë ekonomike; zhvillimi i konceptit dhe lançimi i platformës Connect Albania për nxitjen e investimeve dhe paketave informuese; mbështetja për ngritjen e kapaciteteve njerëzore; sigurimi i mbështetjes për aktivitete në terren përfshirë workshops; angazhimi pranë çdo misioni apo përfaqësie të shtetit shqiptar jashtë vendit të figurave të spikatura nga Diaspora jonë, si promovues natyralë të vendit dhe vlerave të Shqipërisë.

Postal Address

Mission of Albania
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 17:00