Shqipëria zgjidhet anëtare e Këshillit të të Drejtave të Njeriut të OKB

Shqipëria u zgjodh sot (21 tetor 2014) me 176 vota për herë parë anëtare e Këshillit Drejtave Njeriut (KDNJ) zgjedhjet e mbajtura Asamblenë e Përgjithshme OKB Nju Jork. KDNJ është një organ ndërqeveritar i OKB, 47 vendet anëtare cilit janë përgjegjëse për promovimin dhe mbrojtjen e drejtave njeriut kudo botë pavarësisht kombësisë, vendbanimit, gjinisë, ngjyrës, fesë, gjuhës, apo ndonjë statusi tjetër.

Zgjedhja e Shqipërisë KDNJ përbën njëherazi vlerësim dhe garanci për angazhimin e saj përhershëm çështjet e drejtave njeriut gjitha frontet. Shqipëria ka shumë për t’i ofruar botës nëpërmjet vlerave e karakterizojnë si harmonia fetare, përkushtimi për fqinjësi mirë, toleranca dhe mikpritja, si dhe nëpërmjet përvojës përftuar gjatë reformimit gjithanshëm ka kaluar vendi.

Shqipëria vlerëson se KDNJ ia ka arritur ndërtojë një platformë vitale për çështjet tematike drejtave njeriut kudo botë, ku vendet anëtare kanë mundësinë për diskutuar për to dhe për marrë veprime konkrete për adresimin adekuat tyre. Gjatë anëtarësisë saj 3 vjeçare KDNJ, Republika e Shqipërisë do angazhohet për universalizimin dhe pandashmërinë e drejtave njeriut, për forcimin e tyre dhe infrastrukturës sistemit OKB, duke përfshirë rritjen e kapaciteteve Këshillit.

Shqipëria do vazhdojë përmbushë gjitha detyrimet dhe angazhimet e saj për përmirësimin dhe zbatimin e kuadrit ligjor dhe institucional, si dhe për avancimin tej politikave kombëtare dhe ndërkombëtare, mbrojtje drejtave njeriut.

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Sektori Konsullor

Tel. +49 30 2593040

Nr. i emergjences: +49 174 8619587

PËR ÇËSHTJE KONSULLORE LUTEMI DREJTOHUNI NË ADRESËN E POSTËS ELEKTRONIKE ZYRTARE

E-MAIL

konsullata.berlin@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë - E premte
09:00 - 17:00
Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.00 - 14.00