"Mesdheu: Nga deti që na ndan në detin që na bashkon"

Greqia bën bashkë në takimin 11-të, Ombudsmen-ët e Mesdheut. Në takimin ku ishin të pranishëm Avokatja e Popullit, znj. Erinda Ballanca, Ambasadorja, znj. Luela Hajdaraga, Udhëheqësi i Zyrës së Interesave të Kosovës në Greqi, z. Fitim Gllareva dhe Ministja Fuqiplotë e Ambasadës, znj. Elvira Isufi, u diskutua forcimi i institucionit të Avokatit të Popullit, institucioneve kombëtare që kanë të bëjnë me të drejtat e njeriut, hartimi i strategjive dhe i platformave të përbashkëta, etj.

Lëvizja e popullsive, emigracioni, refugjatët, azili, të drejtat e njeriut, mesdheu si burim energjie dhe shfrytëzimi i tij në interes të nevojave, janë sfidat aktuale në rajon. Burimi i fenomenit të emigracionit qëndron tek vendet e origjinës, tek qeveritë me politikat dhe reformat tyre, ndaj duhet të forcohet bashkëpunimi mes vendeve të Mesdheut me strategji të përbashkëta, duhet të krijohet mirëqënia e duhur për popullin, me qëllim që ai të mos largohet nga vendi.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al
Zyra Konsullore

consulate.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
9:00-14:30