Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Budapest inaguroi Statujën e Nënë Terezës dhe organizoi Koncert Bamirësie. Budapest 5 Shtator 2014

 

vijim nismës një vjeçare, iniciuar nga Ambasada jonë dhe mbështetur edhe nga trupi diplomatik i akredituar Budapest, si viti i Bamirësisë nder Nënë Terezës dhe shpalljen e datës 5 shtator, si Dita Ndërkombëtare e Bamirësisë nga AP e OKB-së me iniciativë Hungarisë, Ambasada e Republikës Shqipërisë Budapest bashku me Bashkinë e Budapestit, organizuan ceremoninë e inagurimit bustit Nënë Terezës sheshin po me njëjtin emër Budapest. Shesh cilin Ambasada jonë e inaguroi para 2 vjetësh me rastin e festimeve 100 vjetorit pavarësisë. këtë inagurim mori pjesë, znj.Aniko Levai (Orban), bashkëshortja e Kryeministrit hungarez z. Viktor Orban, Kryerari i Bashkisë z. Zoltan Pokorni, Nunci Apostolik si dhe Dekan i Trupit Diplomatik, Monsignor Alberto Bottari de Castello, përfaqësues trupit diplomatik, përfaqësues MPJ Hungarisë, përfaqësues klerit katolik, motrat e Nënë Terezës, diaspora jonë si dhe përfaqësues medias dhe miq Shqipërisë fjalën e saj Ambasadorja Hoxha, si nismëtare e këtij projekti, falenderoi ftuarit dhe shprehu me përulësi vlerat dhe dashurinë e madhe bija e Shqipërisë, Nënë Tereza, i fali mbarë njerëzimit. Vendosja e statujës Nënë Terezës, veç vlerave simbolike humanizmit, është dhe një tregues i marrëdhënieve mes dy vendeve tona shtoi fjalën esaj Ambasadorja Hoxha. Nënë Tereza është simboli i shpirtit shqiptar, i harmonisë fetare e cila është edhe një nga dhe arsyet kryesore vizitës Papa Françeskut Tiranë. Ambasadorja Hoxha, falenderoi gjithashtu Bashkinë e Budapestit, cilët iu përgjigjën menjëherë kërkesës komunitetit shqiptar Budapest për pasur një statujë Nënë Terezës si dhe për mikëpritjen ka treguar kyqytet për diasporën tonë. pas fjalën e mori zonja Aniko Levai, e cila falenderoi mënyrë veçantë Ambasadën e Shqipërisë për këtë nisëm, si dhe çmoi vendosjen e statujës Nënë Terezës, si një simbol dashurie dhe besimi, i cili duhet na bëjë reflektojmë çdo ditë. Gjithashtu zonja Levai e cilësoi Nënë Terezën si një shëmbull i sakrificave mëdha nga i cili duhet marrë çdokush  për jetuar një botë mirë dhe me shpresë një altruizëm munguar. mbrëmjen e datës 5 Shtator, Ambasada jonë bashku me Ambasadën Italiane, cilësinë e Presidencës BE-së, Bashkinë e Distriktit 12, Nunciaturën Apostolike, Ambasadën e Kosovës dhe Qëndrën Kulturore MOM, organizuan një Koncert Bamirësie, fondet e cilit shkuan ndihmë Fondacionit Fëmijëve Verbër. Ky aktivitet u organizua ambjentet e MOM Cultur Center Budapest, ku performuan koncert-pianistja Almira Emiri, e cila është njëkohësisht edhe atasheu i kulturës i Ambasadës tonë, znj.Rina Kaçinari, çeliste nga Kosova, sopranoja italiane znj. Frederica Vinci si dhe flautistja hungareze, znj. Vamosi Nagy Zsuzsa. Pas koncerti u shtrua dhe një banket i rastit.

 

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00