Vizite ne qytetin e Egerit ku do te vendoset Busti i Heroit Kombetar Skenderbeu

E ngarkuara me pune a.i. e ambasadēs në Budapest znj. Gentiana Mburimi dhe Konsulli i Nderit të Shqipërisë në Pesc, Hungari Z Avni Hafuzi, u takuan sot me përfaqesues të institucioneve hungareze, z.Szanyi Pèter, skulptor arti, Dr. Szepes Làszló Sándornè, historiane arti, z.Hidas Bence,

 

Veprimtari kushtuar Dites se Danubit

E ngarkuara me pune a.i znj. Gentiana Mburimi, mori pjesë në veprimtarinë kushtuar Ditës së Danubit. Shoqata e Miqve të Kulturës Antike Hungareze organizon tradicionalisht një event në të cilin përfaqësues të trupit diplomatik të akredituar në Budapest marrin pjesë.  

 

Muzike shqiptare ne Festivalin e Salföldi Dalföld

Në Balaton, në kuadër të festivalit Salföldi Dalföld ndoqëm Koncerti pianistik me 4 duar ë dy pianisteve Neul-Bit Ha dhe Almira Emiri shoqëruar me fragmente të luajtura nga Domonkos Máté në kitarë. Krahas repertorit klasik pianistet e mirenjohura sollën pjesëza të muzikës Shqiptar

 

Konferenca Ndërkombëtare: “Shenjtorët si promotorë të mirësisë" Rast Studimi: Nënë Tereza”.

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00