Kujtohet përvjetori i vdekjes së Skënderbeut 17 Janar 2021

Pasi udhëhoqi rezistencën e shqiptarëve kundër zgjerimit të Perandorisë Osmane për gati 25 vjet, Gjergj Kastrioti Skënderbeu ndërroi jetë në 17 Janar 1468. Ai ishte në gjendje të bashkonte fisnikët shqiptarë nën udhëheqjen e tij, të shpallte politikën e tij të luftës dhe të kundërshtonte me sukses ushtritë Osmane në fushën e betejës dhe në diplomaci. Në shenjë respekti ndaj heroit tone kombëtar, Ambasadori Spasse, Konsulli i Nderit, z. Avni Hafuzi, dhe zv. Kryetari i Bashkise së Egerit, z. Mátyás Berecz, vendosën kurora me lule në sheshin e qytetit që mban emrin e Skënderbeut. 17 Janar 2021

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00