Ministri në Detyrë Cakaj takon Komisionerin për Zgjerimin, Johannes Hahn

Vazhdojnë takimet intensive në Bruksel të Ministrit në Detyrë Cakaj me ndalesën e radhës në zyrat e Komisionit Evropian ku u takua me Komisionerin për Zgjerim, Johannes Hahn.
Gjatë takimit u diskutua mbi ecurinë e reformave të lidhura me agjendën evropiane dhe pritshmëritë për një vlerësim pozitiv të tyre në raportin e Komisionit dhe vendimmarrjen e vendeve anëtare në qershor.
Ministri në Detyrë vlerësoi rëndësinë e një raporti të drejtë dhe pozitiv të Komisionit Evropian mbi progresin e pesë prioriteteve kyçe i cili do të shërbejë si një bazë solide për vendimmarrjen e Këshillit.
Ai  theksoi faktin se një vendim pozitiv i Këshillit për hapjen e negociatave të anëtarësimit do të jepte një mesazh inkurajues duke nxitur një dinamikë të re jo vetëm për Shqipërinë por edhe për të gjithë rajonin.
Komisioneri Hahn inkurajoi për vijimin e reformave dhe shprehu mbështetjen e tij për avancimin e mëtejshëm të vendit në rrugëtimin evropian si një interes kombëtar që duhet të tejkalojë konfliktet e ditës dhe interesin partiak.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31625275289

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:30 - 16:30