Articles

Pritje zyrtare me rastin e zgjedhjes së Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit të OKB

Albanian

Pak ditë pas votimit në Asamblenë e Përgjithshme të OKB, ku Shqipëria mori 175 vota si anëtare e Këshillit të Sigurimit për dy vitet e ardhshme, Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka organizoi një pritje zyrtare në Pallatin e Brigadave, ku morën pjesë kryeministri Rama, anëtarë të kabinetit qeveritar, trupi diplomatik i akredituar në Tiranë, akademikë, ish ministra të jashtëm dhe përfaqësues të medias. 

Exchange of views of Ambassador Merkuri with Ms JanaVaľova and Mr Miloš Svrček

Albanian

On 2 July 21 Ambassador Enkeleda Merkuri had a meeting with Ms JanaVaľova, head of the Albanian-Slovak Parliamentary Friendship Group and Mr Miloš Svrček, PM and member of the Permanent Slovak Delegation in the Parliamentary Assembly of the OSCE.
The ambassador appreciated the exchange of opinions on how to further strengthen the bilateral inter-parliamentary cooperation in all sectors, especially working on a calendar of joint events in the future, in the framework of parliamentary diplomacy.

Negociatat, Xhaçka: Duhet më shumë punë në nivel rajonal për të patur një qasje më proaktive ndaj integrimit

Albanian

Olta Xhaçka, gjatë fjalës në panelin “Ndërtimi i Besimit Përmes Dialogut” që u zhvillua në Maqedoninë e Veriut, tha se ka ardhur koha për një ndryshim në mënyrën e qasjes ndaj Ballkanit Perëndimor. 

Forumi i Prespës për Dialog, Xhaçka: Gjatë mandatit tonë në Këshillin e Sigurimit, prioritet i parë të drejtat e grave e vajzave

Albanian

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, mori pjesë në Konferencën e parë Ndërkombëtare organizuar në kuadër të Forumit të Prespës për Dialog, që u mbajt në Ohër të Maqedonisë së Veriut.
Gjatë panelit “Gratë, Paqja dhe Siguria - një këndvështrim nga Ballkani Perëndimor”, Ministrja Xhaçka bëri një rezyme të situatës lidhur me të drejtat e grave dhe përfshirjen e tyre në jetën publike, ndërsa sugjeroi hapa të rëndësishëm për sigurimin e objektivave të kësaj agjende. 

Bashkëpunimi Ekonomik i Detit të Zi, Xhaçka: Tjetër sukses i kryesisë shqiptare, arritëm të gjitha objektivat e axhendës

Albanian

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, drejtoi takimin e 43-të të Këshillit të Ministrave të Punëve të Jashtme të Bashkëpunimit Ekonomik të Detit të Zi (BSEC), organizatë e cila aktualisht kryesohet nga Shqipëria. 
Ministrja Xhaçka theksoi se pavarësisht vështirësive nga pandemia Shqipëria ka arritur ta drejtojë me sukses axhendën, duke plotësuar të gjitha objektivat e organizatës. 

Koalicioni kundër ISIS, Xhaçka: Lufta ndaj ekstremizmit të dhunshëm, prioritet i Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit

Albanian

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, znj. Olta Xhaçka, mori pjesë në Takimin e Ministrave të Jashtëm të Koalicionit Global për shkatërrimin e ISIS (D-ISIS), që u mbajt sot në Romë, nën bashkë-kryesimin e Departamentit Amerikan të Shtetit dhe Ministrisë së Jashtme të Italisë.

Shqipëria për KS 2022 – 2023

Albanian

Në mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së që do të mbahet më datë 11 qershor 2021, Shqipëria pritet të zgjidhet anëtare jo e përhershme e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për periudhën 2022-2023. Grupit të Evropës Lindore ku bën pjesë vendi ynë i takon një vend si anëtar jo i përhershëm i Këshillit të Sigurimit.

Protocol of Anti-Covid Measures19 for implementation by the tourism enterprise, tourists / promoters / visitors

Albanian

Protocol of Anti-Covid Measures19, for implementation by the tourism enterprise, tourists / promoters / visitors, preconditions, conditions and rules for the regulation of the tourism industry for necessary measures to be discontinued during the period of presence of COV-id 19, to guarantee a successful conduct of the permitted tourism activity and for the prevention of risk and the spread of COV-id 19 by protecting the health of of employees and visitors.

Shqipëria zgjidhet anëtare jo e përhershme e Këshillit të Sigurimit, Xhaçka: Arritje historike për diplomacinë shqiptare

Albanian

Shqipëria është zgjedhur për herë të parë anëtare jo e përhershme në Këshillin e Sigurimit të OKB-së për periudhën kohore 2022-2023.
Prezente gjatë votimit ishte edhe Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, e cila e quajti historik vendimin e Këshillit të Sigurisë në OKB, duke u shprehur se kjo është një mundësi e jashtëzakonshme për të gjithë Shqipërinë.

Ambasadorja Mërkuri priti Presidentin e Shoqatës së Operatorëve të Agjencive Turistike në Sllovaki, z. Roman Bakers

Albanian

Ambasadorja Enkeleda Mërkuri priti Presidentin e Shoqatës së Operatorëve të Agjencive Turistike në Sllovaki, z. Roman Bakers. Në takimin e zhvilluar në ambientet e Përfaqësisë së RSH në Bratislavë më 27/05/2021, u diskutuan tematika lidhur me përëgatitjen e fushatës promocionale të sezonit të ri turistik.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Ventúrska 277/16,
811 01 Bratislava

Slovak Republic

Tel / Fax

Tel: 004212 638 100 50
Emergency call:
00421 904 801 391

E-MAIL

embassy.bratislava@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00