Ministri Igli Hasani në Konferencën e Grupit të Miqve të Ballkanit Perëndimor, Austri 20-21 qershor 2024

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, mori pjesë në konferencën e Grupit të Miqve të Ballkanit Perëndimor me MPJ-të e vendeve të BP-së, organizuar në Wachau, Austri në datat 20 dhe 21 qershor 2024. Ministri Hasani nënvizoi ne konferencë se Bashkimi Evropian duhet

 

Ambasadori i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë Prof. Fate Velaj i dorëzoi letrat kredenciale Presidentit Federal të Republikës së Austrisë, Sh.T.Z. Alexander Van Der Bellen

Ambasadori i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë Prof. Fate Velaj i dorezoi më 26 qershor 2024 letrat kredenciale Presidentit Federal të Republikës së Austrisë, SH.T.z. Alexander Van der Bellen. Pas dorëzimit të letrave kredenciale Ambasadori Velaj i shprehu mirënjohjen Presidentit Van der B

 

Forumi ekonomik i Vjenes

Forumi ekonomik i Vjenes (FEV) organizoi në bashkëpunim me ambasadat e shteteve anëtare më 21 qershor 2024 pritjen tradicionale vjetore me temë “Një udhëtim kulinar e muzikor nëpër vendet anëtare të FEV-it”, e cila u inkuadrua edhe në kuadrin e Forumit të Wachaut dhe takimit të Min

 

“Mirënjohje për merita të veçanta” për personalitetet e shquara shqiptare në Austri

Vjenë, 15 qershor 2024 | Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Austri nisi një cikël aktivitetesh për vlerësimin e personaliteteve të shquara shqiptare të cilët jetojnë dhe punojnë në Austri. “Mirënjohje për merita të veçanta” është medalja që do iu jepet bashkëkombë

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Prinz Eugen Str. 18/1/5
A-1040 Vienë

Tel / Fax

Tel. +43 1 328 8656
Fax. +43 1 328 8658

E-MAIL

embassy.vienna@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00