Samiti i Vjenës për Ballkanin Perëndimor

Ministri i Punëve Jashtme, z. Ditmir Bushati, mori pjesë punimet e Samitit Vjenës për Ballkanin Perëndimor, si pjesë e delegacionit Republikës Shqipërisë kryesuar nga Kryeministri z. Edi Rama, cilin bën pjesë edhe Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, z. Arben Ahmetaj.

Ky samit, i cili zhvillohet vijim Samitit Berlinit vitit kaluar, synon avancimin e agjendës ndërlidhjes infrastrukturore, rrugore dhe energjetike, midis vendeve rajonit dhe BE-së, thellimin e bashkëpunimit për çështje kanë bëjnë me arsimimin, kualifikimin, punësimin dhe lëvizshmërinë e rinisë, trajtimin e problematikës marrëdhëniet dypalëshe, si dhe sfidave me cilat përballen bashkërisht vendet e Ballkanit Perëndimor dhe ato BE.

ditën e parë aktiviteteve Vjenë, kushtuar rolit shoqërisë civile, Ministri Bushati mori pjesë punimet e sesionit parë ku u diskutua mbi temën "Roli i BE-së zgjidhjen e problematikave dypalëshe Ballkanin Perëndimor prekin ardhmen e proceseve integruese".

fjalën e tij, Ministri Bushati evidentoi se:  "Çështjet bilaterale shkuarën kanë ngadalësuar ose kanë penguar procesin e anëtarësimit duke vënë dyshim besueshmërinë dhe parashikueshmërinë e këtij procesi. Për shmangur gjitha paqartësitë është e domosdoshme trajtimi i çështjeve bilaterale bëhet fazë hershme, duke kombinuar mekanizmat e zgjidhjes me instrumente nxitës, duke përfshirë instrumente mbështetës për zhvillimin ekonomik."

Adresa

Ambasada Shqiptare
Prinz Eugen Str. 18/1/5
A-1040 Vienë

Tel / Fax

Tel. +43 1 328 8656
Fax. +43 1 328 8658

E-MAIL

embassy.vienna@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00