Pasdite letrare në Sofje

Pasditja letrare ishte aktiviteti kulturor që u organizua në kuadër të Tetorit të Librit. Eventi pati për qëllim theksimin e rëndësisë së gjuhës shqipe mes të rinjve bullgar që mësojnë gjuhën tonë & studentëve shqiptar për të mos lënë në harresë, gjuhën amtare. Grupi i studentëve të Ballkanistikës në Universitetin e Sofjes, ndër bashkëpuntorët më të ngushtë të përfaqësisë diplomatike shqiptare në Sofje, sëbashku me studentët shqiptar lexuan poezi, prozë dhe kënduan këngë - të gjitha ne shqip.

 

Në kuadër të Tetorit te Librit u dha një kontribut domethënës nën mesazhin drejtuar brezit të ri për të mos lënë mënjëanë dijen përmes leximit dhe për të mos harruar rrënjët, gjuhën e bukur shqipe.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rruga Aksaskos, 20, kati i 4-rt
Sofje, Bullgari

Tel / Fax

Tel. +359 29433857
Fax. +3592 943 3069
Emergency
+359 89 4311493

'

E-MAIL

embassy.sofia@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte
09:00 - 17:00

E premte
09:00 - 15:00