Articles

Pritje e dhënë në Otava me rastin e festës sonë kombëtare.

Albanian

Në pritjen e dhënë në Otava me rastin e festës sonë kombëtare ishin ftuar dhe morën pjesë krerët e misioneve diplomatike, senatorë, anëtarë të parlamentit, zyrtarë të Departamentit të Punëve të Jashtme, Tregtisë dhe Zhvillimit dhe institucioneve të tjera, përfaqësues të shoqërisë civile dhe biznesit, si edhe miq të Shqipërisë.

Ujëvara e Niagarës ndriçohet me ngjyrat e flamurit tonë kombëtar.

Albanian

Ujëvara e Niagarës u ndriçua mbrëmjen e 28 nëntorit, për të dytin vit radhazi, me ngjyrat e flamurit tonë kombëtar për nder të 109 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë dhe Muajit të Trashëgimisë Shqiptare në Ontario!

Ambasadori Muça i pranishëm në aktivitetin e organizuar nga SHBSHK me rastin e festës kombëtare.

Albanian

Gjatë përshëndetjes së tij në mbrëmjen festive të organizuar nga Shoqata e Bashkësisë Shqiptaro-Kanadeze për nder të 109 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë dhe me rastin e 5 vjetorit të miratimit të ligjit për shpalljen e nëntorit Muaj i Trashëgimisë Shqiptare në Ontario, Ambasadori Muça vuri në dukje se komuniteti shqiptaro-kanadez përbën një urë të fortë dhe të qëndrueshme ndërmjet Shqipërisë dhe Kanadasë dhe luan një rol të rëndësishëm për ruajtjen dhe promovimin e vlerave tona kombëtare në Kanada.

Flamuri kombëtar u ngrit në Bashkinë e Otavës për nder të 109 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë!

Albanian

Gjatë një ceremonie të organizuar nga ambasada, mëngjesin e 28 nëntorit flamuri kombëtar u ngrit në Bashkinë e Otavës, për nder të 109 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë!

Të pranishmit i përshëndeti ambasadori i Shqipërisë, z. Ermal Muça dhe ambasadori i Kosovës, z. Adriatik Kryeziu.

Ceremonia vijoi në ambientet e ambasadës së Shqipërisë ku çifti i muzikantëve profesionistë nga Toronto, znj. Entela Galanxhi dhe z. Qazim Kallushi performuan pjesë muzikore nga kompozitorët shqiptarë, duke krijuar atmosferën e festës!

Flamuri kombëtar ngrihet në Asamblenë Legjislative të Ontarios me rastin e 109 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë.

Albanian

Me rastin e 109 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë dhe ndërsa festojmë Muajin e Trashëgimisë Shqiptare në ON, është zhvilluar ceremonia e ngritjes së Flamurit Kombëtar në Asamblenë Legjislative të Ontarios.

Takim me të Ngarkuarën me Punë të SHBA.

Albanian

Ambasadori Muça ka zhvilluar një takim me të Ngarkuarën me Punë të SHBA, znj. Katherine Brucker.

Dita Kombëtare e Përkujtimit.

Albanian

Në Ditën Kombëtare të Përkujtimit ambasadori Muça ka vënë një kurorë në emër të Republikës së Shqipërisë pranë Memorialit të Luftës në Otava, në nderim të kujtimit, veprës dhe sakrificës sublime të të rënëve dhe veteranëve.

Znj. Julie Dabrusin do të vijojë të kryesojë Grupin Parlamentar të Miqësisë Kanada-Shqipëri edhe gjatë legjislaturës së re.

Albanian

Ambasadori Muça ka zhvilluar një takim me znj. Julie Dabrusin, anëtare e parlamentit dhe kryetare e Grupit Parlamentar të Miqësisë Kanada-Shqipëri, me kontribut të çmuar e të vazhdueshëm për promovimin e vendit tonë në Kanada, si edhe për forcimin e marrëdhënieve dhe lidhjeve ndërmjet dy vendeve.

Vijon edicioni i mbrëmjeve letrare.

Albanian

Takimet letrare të organizuara virtualisht nga Shoqëria e Ekselencës Shqiptaro-Kanadeze në koordinim me ambasadën, synuan promovimin e leximit në gjuhën shqipe, veçanërisht ndër brezin e ri, si edhe njohjen më nga afër të veprës së autorëve shqiptaro-kanadezë dhe letërsisë shqipe, si një lidhje e fortë me gjuhën dhe identitetin tonë kombëtar.

Takim me drejtoren e Përgjithshme për Çështjet e Arktikut, Euroazisë dhe Evropës.

Albanian

Ambasadori Muça ka zhvilluar një takim virtual me znj. Heidi Kutz të cilën e ka uruar për detyrën e re si Zyrtare e Lartë për Arktikun dhe Drejtore e Përgjithshme për Çështjet e Arktikut, Euroazisë dhe Evropës në Departamentin e Punëve të Jashtme, Tregtisë dhe Zhvillimit të Kanadasë.

Bashkëbiseduesit janë fokusuar mbi tema të interesit të përbashkët për thellimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dhe bashkëpunimit ndërmjet Shqipërisë dhe Kanadasë.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
130 Albert Street, suite
302 Ottawa, ON, KIP 5G4

Tel / Fax

Tel. +1 613 236 3053
Tel: +1 613 236 3053
Fax. +1 613 236 0804

Only Emergency Cases! Tel: 001 613 864 75 75

E-MAIL

embassy.ottawa@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00