“Formimi i Politikës së Jashtme Feministe”, Ministrja Xhaçka në Berlin: Të bashkëpunojmë që ta mbajmë këtë agjendë në krye të prioriteteve të botës

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, me ftesë të Ministres së Jashtme gjermane, Annalena Baerbock, mori pjesë në konferencën “Formimi i Politikës së Jashtme Feministe” që u mbajt në Berlin.
Ministrja Xhaçka përgëzoi homologen gjermane për iniciativën e ndërmarrë, e cila sipas saj synon të zgjerojë dhe forcojë rrjetin e avokatëve të barazisë gjinore.
“Jam shumë e kënaqur të shoh se pavarësisht sfidave me të cilat po përballemi, agjenda e politikës së jashtme feministe nuk është lënë mënjanë. Shqipëria po bën progres në këtë drejtim, teksa 60% e të gjitha posteve të nivelit të mesëm dhe të lartë në administratën publike janë gra. Natyrisht, ka akoma shumë punë për të bërë, por impakti është i dukshëm. Agjenda për Gratë, Paqen dhe Sigurinë është në krye të prioriteteve të Shqipërisë në mandatin e saj dyvjeçar në Këshillin e Sigurimit të OKB-së. Shqipëria ka tanimë një Strategji Kombëtare për Barazinë Gjinore për 10 vitet e ardhshme. Unë jam optimiste se duke punuar së bashku dhe duke luftuar për të mbajtur këtë agjendë në krye të prioriteteve të botës aty ku i takon, ne do të arrijmë ta mbajmë pishtarin që të tjerët ta çojnë më tej në të ardhmen”, u shpreh kryediplomatja shqiptare në fjalën e saj.
Takimi i organizuar nga Ministria e Jashtme gjermane, bëri bashkë partnerë nga e gjithë bota, për të diskutuar mundësitë dhe sfidat për një qasje të politikës së jashtme feministe si një bazë e domosdoshme për sigurimin e paqes, stabilitetit dhe prosperitetit.

Postal Address

Mission of Albania
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 17:00