Ministrja Xhaçka takon Drejtorin e Përgjithshëm të DG NEAR: Shqipëria gati për mbajtjen e Konferencës së dytë Ndërqeveritare me BE

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, priti në një takim Drejtorin e Përgjithshëm të Drejtorisë së Përgjithshme për Fqinjësinë dhe Zgjerimin të Komisionit Evropian, Gert Jan Koopman.
Ministrja Xhaçka theksoi se pas agresionit në Ukrainë, rajoni i Ballkanit Perëndimor është më vulnerabël se kurrë.
Sipas saj, është në interesin e BE-së që të afrojë drejt saj rajonin për të mos lejuar që të ketë regres në të gjithë arritjet e deritanishme.
Kryediplomatja shqiptare u shpreh se procesi i shqyrtimit të acquis të BE-së, deri më tani, është kryer me vendosmëri të lartë dhe se synimi i Shqipërisë në vitin 2023 është që Këshilli të miratojë raportin e shqyrtimit të grupit themelor në mesin e vitit dhe hapjen e klasteri në kuadër të konferencës së dytë ndërqeveritare deri në fund të vitit.
Kjo është vizita e parë e Drejtorit të Përgjithshëm për Fqinjësinë dhe Zgjerimin të Komisionit Evropian në rajon, pas marrjes së detyrës në janar të vitit 2023.

Postal Address

Mission of Albania
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 17:00