Ministrja Gjosha vizitë pune në Bruksel, takon përfaqësues të lartë të Drejtorisë së Zgjerimit të Komisionit Europian

Ministrja GjoshaVullnet dhe angazhim maksimal për reformën drejtësi

Drejtori për Politikat e Zgjerimit, Christian Danielsson: Do regjistrojmë dhe pasqyrojmë objektivisht çdo progres Shqipërisë

datat 8-9 shtator 2015, Ministrja e integrimit Europian, znj. Klajda Gjosha, zhvilloi Bruksel një vizitë pune, ku takoi zyrtarë lartë Komisionit Europian. Takimin e parë Ministrja Gjosha, e zhvilloi me znj. Michela Matuella, Drejtoreshë për PolitikatFqinjësinë dhe Zgjerimin, për Shqipërinë dhe Bosnje Hercegovinën, z. Jean Eric Paquet, Drejtorin për Ballkanin Perëndimor Drejtorinë e Zgjerimit, si dhe ekspertë mbulojnë ecurinë e  5 prioriteteve Shqipërisë Komisionin Europian.

Gjatë takimit, u diskutua mbi punën e bërë për 5 prioritetet ku përfaqësuesit e Komisionit vlerësuan zbatiminmasave dhe afateve lëna udhërrëfyes, si dhe reformat Shqipëria ka ndërmarrë funksion procesit integrimit.

Duke analizuar secilin prej tyre, ekspertët e Komisionit veçuan prioritetin numër 1, (Krijimi i një administrate profesioniste dhe depolitizuar) i cili sipas tyre ka rezultate prekshme mjaft pozitive, por nënvizuan se puna për implementiminmëtejshëm reformës duhet vazhdojë.

Përfaqësuesit e Komisionit Europian, vunë theksin te domosdoshmëria e reformës drejtësi, duke e cilësuar si reformën kyçe për çuar përpara procesin e integrimit.

Ministrja e Integrimit Europian, znj. Klajda Gjosha, shprehu angazhimin maksimal qeverisë shqiptare dhe vullnetin për bashkëpunuar me gjithë aktorët, për përfunduar sa shpejt këtë reformë.

“Ky nuk është vetëm një angazhim qeveria shqiptare e ka marrë përpara partnerëve europianë, Komisionit Europian, por një premtim ndaj qytetarëve shqiptarë për tu rikthyer besimin tek drejtësia. Ne jemi vetëdijshëm se nuk mund ecim përpara me procesin e integrimit  pa përfunduar këtë reformë”, tha Ministrja Gjosha.

Znj. Michela Matuella u shpreh se gjitha reformat Shqipëria ka nisur janë  me rëndësi madhore, për transformuar vendin, dhe Komisioni është maksimalisht i angazhuar evidentojë çdo hap pozitiv, çdo nisëm i shërben procesit integrimit.

Z. Jean Eric Paquet, gjithashtu vlerësoi progresin e bërë me reformat dhe nënvizoi domosdoshmërinë e përfundimit tyre. Gjithashtu z. Paquet u shpreh i impresionuar nga puna e bërë me IPA-n, ku përgëzoi rolin vendimtar Ministrisë Integrimit Europian.

 

Takimi me z. Christian Danielsson, Drejtori Përgjithshëm për Politikat e Zgjerimit dhe Fqinjësisë BE-së, Komisionin Europian

Ministjra e Integrimit Europian znj. Klajda Gjosha, zhvilloi një takim me Z. Christian Danielsson, Drejtori i Përgjithshëm për Politikat e Zgjerimit dhe Fqinjësisë BE-së, Komisionin Europian.

këtë takim u diskutua lidhje me axhendën e përbashkët aktiviteteve qeverisë shqiptare dhe Komisionit, duke nisur nga mbledhja e radhës e grupeve përbashkëta punës, tryeza e Dialogut Nivelit Lartë e parashikuar muajin nëntor si dhe një sërë takimesh tjera lidhen mënyrë drejtpërdrejtë me procesin e integrimit Shqipërisë.

Ministrja Gjosha bëri përpara z. Danielsson një përmbledhje punës bërë për 5 prioritetet dhe reformat e tjera po ndërmeren, frytet e cilave do kenë impakt drejtpërdrejtë përmirësimin e ekonomisë vendit dhe jetës qytetarëve.

Z. Danielsson shprehu gatishmërinë e Komisionit Europian për asistuar Shqipërinë, me ekspertizë për gjitha fushat ku është e nevojshme.

“Ne do regjistrojmë dhe do pasqyrojmë objektivisht, çdo hap pozitiv Shqipëria hedh me procesin e integrimit, jemi këtu për t’ju ndihmuar, por është duart tuaja ritmi i reformave për shtyrë përpara procesin, mënyrë vendi jetë i përgatitur për kaluar fazën e radhës”, tha z. Danielsson.

Gjatë takimit u nënvizua rëndësia e reformës drejtësi për kaluar fazën e radhës është hapja e negociatave dhe nevoja e bashkëpunimit gjitha palëve politike për dekriminalizimin e parlamentit.

Postal Address

Mission of Albania
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 17:00