Dialogu ekonomik dhe financiar midis BE-së dhe Ballkanit Perëndimor e Turqisë (ECOFIN)

Me datë 23 maj 2017, u zhvillua në Bruksel dialogu i përvitshëm ekonomik dhe financiar midis BE-së dhe Ballkanit Perëndimor e Turqisë (ECOFIN).

 

Në këtë takim pala shqiptare u përfaqësua nga Zëvendësministri i Financave, z. Erjon Luçi dhe Zv. Guvernatorja e  Bankës se Shqipërisë znj. Natasha Ahmetaj. BE u perfaqësua nga vendet anëtare, Komisioni Evropian dhe Banka Qëndrore Evropiane.

 

Dialogu mbi qeverisjen ekonomike me Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë synon të përgatisë vendet në pjesëmarrjen e tyre në të ardhmen në koordinimin e politikës ekonomike të BE. Dialogu reflekton procesin e Semestrit Evropian në nivel të BE-së. Pjesëmarrësit rikujtuan angazhimin për të vendosur një paketë të re të politikave udhëzuese për të mbështetur përpjekjet drejt përmbushjes së kritereve ekonomike të Kopenhagenit.

Postal Address

Mission of Albania
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 17:00