Ambasadorja Janina zhvillon takim me Ambasadorët e vendeve të rajonit mbi WB6

Sot pranë Misionit Republikës Shqipërisë Bashkimin Europian Bruksel, me ftesë Ambasadores Suela Janina, u zhvillua një takim pune me ambasadorët e vendeve rajonit dhe perfaqesues te DG NEAR, për diskutuar mbi zhvillimin e takimit  Ministrave Punëve Jashtëm, mbajtur Durrës, 30-31 mars dhe përgatitjet për Samitin e Parisit do zhvillohet 4 korrik.

Pjesëmarrësit këtë takim theksuan rëndësinë e procesit Berlinit për intensifikimin e  procesit integrimit europian Ballkanit Perëndimor.  U diskutua ecuria e realizimit  'soft measures'  secilin vend, për mundësuar investimet e Komisionit Europian axhendën e konektivitetit  fushën e transportit dhe tregut përbashkët energjisë.

Zyrtarët e Komisionit Europian vlerësuan organizimin e suksesshëm nga vendi ynë Takimit Ministrave Jashtëm WB6 Durrës dhe inkurajuan vijimin e plotësimit angazhimeve marra nga vendet e rajonit deri Samitin e Parisit, me qëllim arritjen e rezultateve konkrete dhe prekshme për gjithë qytetarët tanë

Ambasadorët vlerësuan pozitivisht këtë iniciativë për informim dhe shkëmbim pikëpamjesh ndërmjet misioneve vendosura Bruksel dhe theksuan nevojën e vijimësisë këtij formati duke shfrytëzuar momentin pozitiv marrëdhënieve ngushta bashkëpunimit rajonal

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00