Festohet 60-vjetori i rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Shqipërisë dhe Austrisë

2016 shënon një vit rëndësishëm për marrëdhëniet e shkëlqyera ekzistojnë ndermjet Shqipërisë dhe Austrisë, pasi shënojnë 94 vjetorin e vendosjes për herë parë marrëdhënieve diplomatike mes vendeve tona, si dhe 60 vjetorin e rivendosjes tyre
 
këtë kontekst, Ministria e Punëve Jashtme, bashkëpunim me Ambasadën Austriake Tiranë, organizuan ditën Shqiptaro - Austriake e cila nisi ambientet e MPJ-së me organizimin e një konference shkencore me temë “ShqipëriAustri: Reflektime mbi 60 vjet rivendosje marrëdhënieve diplomatike”.
 
Konferenca u përshëndet nga Zëvendësministrja e Punëve Jashtme Odeta Barbullushi dhe Ambasadori austriak Tiranë Johann Sattler. dy panelet e konferencës morën pjesë albanologë e historianë shqiptarë e austriakë, si edhe  gazetarë,  shkrimtarë, përfaqësues trupit diplomatik dhe ftuar tjerë.
 
vijim, pranë Muzeut Historik Kombëtar u zhvillua Mbrëmja Shqiptaro-Austriake. Gjatë kësaj mbrëmjeje, e cila u përshëndet nga Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë Turizmit dhe Sipërmarrjes Milva Ekonomi, u ekspozuan fotografi historike dy vendeve nga albumi i konsullit nderit Austrisë, Gjergj Leqezja, si edhe revista dhe libra nga Biblioteka Kombëtare.
 
Me këtë rast, Ministria e Punëve Jashtme prezantoi numrin e parë revistës diplomatike Ministrisë Punëve Jashtme DiploMag2016, e cila ka fokus 60-vjetorin e rivendosjes marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00