Ministri Bushati përshëndet konkluzionet e Këshillit të Ministrave të BE-së për Shqipërinë

Deklaratë e Ministrit Punëve Jashtme, z. Ditmir Bushati, vijim miratimit Konkluzioneve Këshillit Ministrave BE-së për zgjerimin:

“Mirëpres konkluzionet e Këshillit Ministrave BE-së për zgjerimin. Për vendin tonë, konkluzionet konfirmojnë arritjet e evidentuara raportin e Komisionit Evropian, vullnetin dhe vendosmërinë e qeverisë për intesifikimin e reformave ndërmarra fushën e sundimit drejtës ekonomi

Këshilli ka vlerësuar progresin e qëndrueshëm Shqipërisë përmbushjen e prioriteteve për hapjen e negociatave për anëtarësim, veçanërisht reformën e administratës publike dhe masat e ndërmarra përgatitje reformës sistemit drejtësisë.

Roli aktiv i Shqipërisë rajon si dhe linjëzimi i plotë me Politikën e Jashtme dhe Sigurisë BE-së, evidentohen si asete vyera politikës sonë jashtme.

Ashtu siç evidentohet qartësisht konkluzionet e Ministrave BE-së, reforma drejtësi është e një rëndësie parësore për hapjen e negociatave. E ndërlidhur kjo me konsolidimin e arritjeve luftën kundër korrupsionit, krimit organizuar dhe zbatimit efektiv drejtave dhe lirive themelore.

Rekomandimet e Komisionit Evropian, mbështetura edhe nga konkluzionet e Këshillit Ministrave BE-së, do përbëjnë orientimin e veprimit tonë politik drejt plotësimit prioriteteve kyçe, cilat do mundësojnë përparimin e mëtejshëm drejt hapjes negociatave për anëtarësim.”

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00