Ministri Bushati takon Ministrin Përgjegjës për Investimet e Huaja të Maqedonisë Ramiz Merko

Në një atmosferë pozitive, Ministri i Punëve të Jashtme Ditmir Bushati ka takuar Ministrin Përgjegjës për Investimet e Huaja të Maqedonisë dhe mikun Ramiz Merko.

Gjatë takimit u vlerësua roli konstruktiv i faktorit politik shqiptar në qeverinë e re, si edhe kontributi i vazhdueshëm europianizues i popullsisë shqiptare ndaj interesave të vendit.

Në këtë kontekst, dy ministrat theksuan njëkohësisht se përshpejtimi i Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve dhe i të gjitha hapave të tjerë ligjorë brenda Planit 3-6-9 për forcimin e kohezionit social dhe arritjen e barazisë ndëretnike janë parakusht për avancimin e perspektivës euro-atlantike të Maqedonisë.

Gjithashtu, rritja e bashkëpunimit ekonomik dhe mënyrat për të shfrytëzuar maksimalisht potencialin ekzistues ndërmjet Shqipërisë dhe Maqedonisë ishin në fokus të takimit. Nxitja e projekteve infrastrukturore dhe energjitike, përforcimi i bashkëpunimit ndërkufitar, me impakt në aksin zhvillimor mes dy vendeve dhe ndërlidhjen e rajonit, mbeten përparësi dhe objektiv kryesor në Mbledhjen e ardhshme mes dy qeverive.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00