Ministri Bushati zhvillon takim me Ministrin e Jashtëm të Belgjikës Didier Reynders

Ministri i Punëve Jashtme Ditmir Bushati po zhvillon një vizitë dyditore Bruksel (15-16 shkurt 2016).

ditën e parë vizitës, Ministri Bushati zhvilloi takime me Zëvendëskryeministrin dhe Ministrin e Punëve Jashtme dhe Çështjeve Evropiane Mbretërisë Belgjikës, Didier Reynders

Gjatë takimit u diskutua mbi thellimin e bashkëpunimit dypalësh, si dhe intensifikimin e mëtejshëm marrëdhënieve shumë mira ekzistojnë midis dy vendeve. Dëshmi e këtij bashkëpunimi është edhe fillimi i zbatimit reciprok regjimit pa legalizim dokumenteve, i njohur si regjimi i Apostille-s. këtë kuadër, Ministri Bushati falënderoi homologun Reynders për realizmin e këtij angazhimi ndërmarrë gjatë vizitës tij Tiranë

dy Ministrat diskutuan rreth ecurisë reformave ndërmarra nga Shqipëria, si dhe perspektivës integrimit Shqipërisë BE, veçanti për procesin e hapjes negociatave për anëtarësim. Ministri Bushati e njohu Ministrin Reynders me progresin e reformave ndërmarra nga qeveria shqiptare dhe angazhimin e saj për vijuar me vendosmëri përmbylljen e reformës drejtësi, si një hap thelbësor për konsolidimin e shtetit drejtës vend. Ai vlerësoi si tepër rëndësishëm rolin e Mbretërisë Belgjikës proceset integruese Euroatlantike, si dhe mbështetjen e vazhdueshme këtë drejtim

takim u diskutua mbi përballjen me krizën e refugjatëve, si dhe mbi efektet anësore kësaj krize për BE-në dhe vendet e Ballkanit Perëndimor. Te dy Ministrat u ndalën dhe zhvillimet fundit rajonin e Ballkanit Perëndimor, sfidat e sigurisë dhe nevojën për një adresim kolektiv përballimin e tyre. Gjatë takimit u evidentua rëndësia e intensifikimit bashkëpunimit përforcuar mes BE-së dhe vendeve Ballkanit Perëndimor

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00