Ministri në Detyrë Cakaj, takon përfaqësuesit e vendeve anëtare, COWEB në Bruksel: Reformat e ndërmara përgjegjësi ndaj qytetarëve shqiptarë

Gjatë qëndrimit në Bruksel, Ministri në Detyrë Cakaj mori pjesë në një mëngjes pune të organizuar me përfaqësuesit e vendeve anëtare në Këshill, në grupin COWEB. Ministri Cakaj falënderoi përfaqësuesit për mbështetjen e vazhdueshme të vendeve anëtare përgjatë rrugëtimit evropian të vendit tonë.

Ai informoi me hollësi për ecurinë në përmbushjen e pesë prioriteteve kyçe dhe i siguroi për të çuar përpara me vendosmëri reformat e ndërmara jo vetëm si pjesë e kërkesave të Brukselit, por si përgjegjësi ndaj qytetarëve shqiptarë.

Ministri në Detyrë Cakaj evidentoi progresin e pakthyeshëm të reformës në drejtësi si një bazë e sigurt për rezultate të mëtejshme edhe në prioritetet e tjera.

Ai shprehu besimin se vlerësimi i Shqipërisë nga vendet anëtare do të jetë objektiv dhe i drejtë. Ky vlerësim, tha ai, është i rëndësishëm dhe inkurajues për Shqipërinë në rrugën e saj për konsolidimin e reformave dhe avancimin e proceseve integruese.

Ministri në Detyrë Cakaj, përmendi si pjesë të vokacionit evropian edhe rolin konstruktiv dhe proaktiv të Shqipërisë në rajon dhe linjëzimin e plotë me politikën e jashtme e të sigurisë të Bashkimit Evropian.

Përfaqësues nga vende të ndryshme në COWEB u interesuan të dijnë më shumë për situatën aktuale në Shqipëri, rajon dhe marrëdhëniet me vendet fqinje.  Ata vlerësuan hapat e ndërmara nga vendi ynë në fushën e pesë prioriteteve dhe rezultatet e mira te arritura deri tani.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00