Ministrja Xhaçka takon Drejtorin e Përgjithshëm të DG NEAR: Shqipëria gati për mbajtjen e Konferencës së dytë Ndërqeveritare me BE

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, priti në një takim Drejtorin e Përgjithshëm të Drejtorisë së Përgjithshme për Fqinjësinë dhe Zgjerimin të Komisionit Evropian, Gert Jan Koopman.
Ministrja Xhaçka theksoi se pas agresionit në Ukrainë, rajoni i Ballkanit Perëndimor është më vulnerabël se kurrë.
Sipas saj, është në interesin e BE-së që të afrojë drejt saj rajonin për të mos lejuar që të ketë regres në të gjithë arritjet e deritanishme.
Kryediplomatja shqiptare u shpreh se procesi i shqyrtimit të acquis të BE-së, deri më tani, është kryer me vendosmëri të lartë dhe se synimi i Shqipërisë në vitin 2023 është që Këshilli të miratojë raportin e shqyrtimit të grupit themelor në mesin e vitit dhe hapjen e klasteri në kuadër të konferencës së dytë ndërqeveritare deri në fund të vitit.
Kjo është vizita e parë e Drejtorit të Përgjithshëm për Fqinjësinë dhe Zgjerimin të Komisionit Evropian në rajon, pas marrjes së detyrës në janar të vitit 2023.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00