Pragë, Ministrja Xhaçka takon Jan Lipavský: Çekia, mbështetëse e palëkundur në rrugëtimin evropian të Shqipërisë

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, zhvilloi një vizitë në Pragë, ku u prit nga Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës Çeke, Jan Lipavský.
Takimi mes dy Ministrave u fokusua në bashkëpunimin dy dhe shumëpalësh, procesin e integrimit evropian të Shqipërisë, si dhe situatën e sigurisë në Evropë e më gjerë.
Ministrja Xhaçka vlerësoi asistencën e vyer të Çekisë në rrugëtimin evropian të Shqipërisë, sidomos gjatë kryesimit aktual të BE.
Ndërsa, Ministri Lipavský rikonfirmoi mbështetjen e palëkundur të Çekisë, për avancimin e Shqipërisë drejt integrimit në BE.
Gjatë kësaj vizite, u nënshkrua edhe Marrëveshja në fushën e Kulturës mes dy vendeve.
Vizita e kryediplomates shqiptare përkon me kremtimin e 100-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Shqipërisë dhe Çekosllovakisë, si dhe me mbajtjen nga Çekia të Presidencës 6-mujore të Bashkimit Evropian.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00