Qëndrimi i Ministrit Bushati për Raportin e Komisionit Europian

Raporti i Komisionit Europian është dokumenti i rëndësishëm i “dosjes zgjerimit” BE-së, i cili vlerëson ecurinë e vendeve aspirante rrugën drejt anëtarësimit BE.

Raporti i sivjetshëm i vlerëson këto reforma jo vetëm për gjatë një viti, por edhe termat e gatishmërisë vendeve rajonit, bazuar mbi një metodologji aplikuar për herë parë.

Raporti njeh përpjekjet dhe vullnetin politik qeverisë shqiptare përmbushjen e pesë prioriteteve kyçe dhe qëndrueshmërinë e reformave lidhura me to. këtë mënyrë, Raporti është vetvete një udhërrëfyes për hapat duhen ndërmarrë nga institucionet shqiptare dhe aktorët politikë me qëllim sigurimin e mbështetjes për fillimin e procesit bisedimeve për anëtarësim BE.

Shqipëria vlerësohet për linjëzimin e politikës jashtme me atë BE-së, si një aktor aktiv rajon, marrëdhënie solide me fqinjët dhe partnere konstruktive “Procesin e Berlinit”.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00