Shqipëria rizgjidhet në Këshillin Ekzekutiv të UNESCO-s

Shqipëria sot u rizgjodh në Këshillin Ekzekutiv të UNESCO-s, struktura më e lartë ekzekutive e organizatës, për periudhën 2017-2021. 

Duke vijuar si anëtare e Këshillit Ekzekutiv, Shqipëria do të ketë mundësinë të vazhdojë të japë kontributin e saj në jetësimin e politikave zhvillimore e të qëndrueshme në fushën e arsimit, kulturës, shkencës, komunikimit, ruajtjes dhe promovimit të trashëgimisë kulturore, shpirtërore dhe natyrore. Në një mesazh të publikuar në rrjetet sociale, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Ditmir Bushati theksoi gatishmërinë e vendit për të punuar ngushtë me vendet e tjera për të nxitur paqen dhe zhvillimin përmes kulturës, shkencës dhe komunikimit.  

Shqipëria ka tre site të riregjistruara si pjesë e Trashëgimisë Botërore. Vlerat dhe trashëgimia shqiptare janë po ashtu pjesë e listës së Trashëgimisë Kulturore Shpirtërore si dhe e programit të Kujtesës së Botës. Gjatë katër viteve të ardhshëm Shqipëria do thellojë bashkëpunimin e ngushtë me organizatën ne një sërë fushash dhe do të vijojë të mbështesë dhe nxisë planet dhe projektet e bashkëpunimit të Organizatës punojë edhe me vendet e tjera të rajonit tonë

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00