Takimi me Përfaqësuesen e OSBE-së për Lirinë e Shtypit, Xhaçka: Liria e shprehjes, gurthemel për demokracinë shqiptare

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, priti në një takim Përfaqësuesen e OSBE-së për Lirinë e Shtypit, Teresa Ribeiro, e cila ndodhet në Tiranë për të marrë pjesë në Konferencën për Shtypin në Evropën Jug-Lindore, “Gazetaria në kohë krize”. 
 
Ministrja Xhaçka u shpreh se Shqipëria ka dhënë kontributin e saj si brenda vendit, ashtu dhe në rrafshin e OSBE-së, gjatë periudhës së drejtimit të organizatës në vitin 2020, për të forcuar “pushtetin e katërt”, lirinë e shprehjes dhe të mendimit, duke mbrojtur gazetarët dhe përfaqësuesit e medias. 
 
Kryediplomatja shqiptare theksoi se Shqipëria është anëtare krenare dhe aktive e grupit të miqve për sigurinë e gazetarëve në Nju Jork, Gjenevë, Vjenë dhe Paris dhe punon ngushtësisht me vendet e njëmendta, në mbështetje të gazetarëve, të cilët rrezikojnë jetën e tyre në shërbim të publikut të gjerë, për shtypin e lirë, të pavarur dhe të larmishëm.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00