Zëvendësministrja Dralo merr pjesë në Takimin e Nivelit të Lartë të sesionit të 37-të të Këshillit për të Drejtat e Njeriut në Gjenevë

Në datën 28 shkurt 2018, zëvendësministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Artemis Dralo mbajti fjalën në Segmentin e Nivelit të Lartë të sesionit të 37-t të Këshillit për të Drejtat e Njeriut të OKB-së, ku vlerësoi aktivitetin e Këshillit të të Drejtave të Njeriut në promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut në mbarë globin.Duke vlerësuar eksperiencën e Shqipërisë si anëtare e Këshillit të të Drejtave të Njeriut për periudhën 2015-2017, u evidentua kontributi i vendit tonë në këtë forum të rëndësishëm, roli që ai ka luajtur si në mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe qëndrimet që ka mbajtur në vendimmarrjet e tij.

Zv. ministrja Dralo u ndal gjithashtu në përkeqësimin e situatës së të drejtave të njeriut në disa vende të caktuara të botës si në Siri, Sudanin e Jugut, Burundi, Iran, Korenë e Veriut, etj., si dhe mbi fenomenin e ekstremizmit të dhunshëm, adresimi i të cilave kërkon angazhimin e të gjithë vendeve anëtare të KDNJ-së dhe shprehu mbështetjen e Shqipërisë në përpjekjet ndërkombëtare.

Viti 2018 shënon 25 vjetorin e miratimit të Deklaratës së Vjenës mbi Programin e Veprimit dhe 70 vjetorin e Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut. Është momenti që të reflektojmë mbi angazhimet e ndërmarra në vite dhe për rezultate konkrete për promovimin e universalitetit të të drejtave të njeriut dhe garantimin e tyre.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00