Zhvillohet në Strasburg takimi përgatitor i Komitetit Parlamentar të Stabilizim Asocimit BE-Shqipëri

28 nëntor 2015 u zhvillua selinë e Parlamentit Europian Strasburg, Takimi Përgatitor - paraprirës i Takimit 9 Komitetit Parlamentar Stabilizim Asocimit BE-Shqipëri (SAPC), cilin Shqipëria u përfaqësua nga Zëvendësministrja e Punëve Jashtme, znj. Odeta Barbullushi

Takimi u drejtua nga Kryetarja e Delegacionit për Shqipërinë Parlament Europian, znj. Monica Macovei, prezencë disa nga eurodeputetët-pjesë këtij delegacioni dhe Raporterit për Shqipërinë PE, z. Knut Fleckenstein. Komisioni Europian u përfaqësua nga z. Georg Ziegler, Zv. Shef i Njësisë për Shqipërinë dhe Bosnjë-Hercegovinën DG NEAR. 

Zv.Ministrja Barbullushi rikonfirmoi angazhiminqeverisë shqiptare për përmbushjen e masave Udhërrëfyesit 5 prioritetet kyçe, si parakusht për hapjen e negociatave anëtarësimit, me fokus vecantë reformën drejtësi, track rekordet e masave antikorrupsion dhe ndaj krimit organizuar, si dhe impaktet e reformave ekonomi e fushat sociale.

 

Takimi i 9-të i SAPC BE-Shqipëri do zhvillohet Bruksel 9-10 nëntor 2015.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00