Zv/Ministrja Malo takon homologen Liza Gashi: Të nxisim pjesëmarrjen e diasporës në zhvillimin ekonomik të vendlindjes

Zëvëndësministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Artemis Malo, ka zhvilluar një takim virtual me zv/Ministren e Punëve të Jashtme dhe Diasporës të Republikës së Kosovës, Liza Gashi.
Zëvendësministrja Malo u shpreh e gatshme për bashkëpunim dhe hapa konkret me palën kosovare, duke u shprehur se Strategjia Kombëtare e Diasporës 2021-2025 do të ndihmojë shumë në këtë drejtim.
Sipas saj, strategjia konsiston në hartimin e një plani të përbashkët institucional e cila do të nxisë pjesëmarrjen e diasporës në procesin e zhvillimit ekonomik të vendlindjes.
Ndërsa zv/ministrja Gashi u shpreh e lumtur që komunikimi dhe bashkëpunimi konkret mes dy ministrive është intensifikuar dukshëm, si dhe shprehu gatishmërinë për vazhdimin e punës në implementimin e disa marrëveshjeve.
Në fokus të bisedimeve ishte edhe finalizimi i eventit të përbashkët mes dy ministrive, Colours of Albanians. Aktualisht po punohet për finalizimin e broshurës me fotot më të bukura, e cila do t’i shpërndahet të gjitha përfaqësive shqiptare dhe kosovare nëpër botë.

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00