Articles

Balfin Group bashkepunim me Qendrën Tregtare BIG Mall!

Albanian

Ambasadori Bardhyl Canaj mori pjese në një takim mjaft produktiv mes Samir Mane, drejtuesit  Balfin Group balfin.al dhe Kryetarit të Qendrës Tregtare BIG Eitan Bar Zeev bigcenters.co.il/index.aspx?id=… Bisedimet e tyre u fokusuan në forcimin e partneritetit në rritje ndërmjet Shqipërisë dhe Izraelit për të intensifikuar lidhjet e biznesit.

Takim me Kryetarin e Bashkisë Ramat Gan z. Carmel Shama!

Albanian

Ambasador Bardhyl Canaj u takua me Kryetarin e Bashkisë Ramat Gan z. Carmel Shama me rastin e eventit titulluar "NESËR" - një ekspozitë multimediale dixhitale që ndërthur veprat e Monet, Kandinsky, Cézanne, van Gogh etj.

Z. Shama shprehu interesin e tij për të vizituar Shqipërinë dhe Kryeqytetin Tirana i cilesuar si Kryeqyteti Evropian i Rinise, me qellim vendosjen e nje bashkepunimi ne nivel lokal.

 

“Shqipëria mikpret botën” sjell në Tiranë javën kulturore të Izraelit!

Albanian

“Shqipëria mikpret botën” sjell në Tiranë javën kulturore të Izraelit, me një seri aktivitetesh promovuese kulturore. “Jeruzalemi nuk është thjesht një qytet” është ekspozita e çelur në kuadër të kësaj jave, me një përmbledhje të 100 fotografive të autorit Dmitry Brickman, që tregojnë gamën e gjerë të trashëgimive fetare dhe kulturore të qytetit të shenjtë të Jeruzalemit.

Takim me drejtuesin e TOM - Tikkum Olam Makers!

Albanian

Ambasador Canaj mori pjesë në ceremoninë e organizuar në rezidencën e Ambasadorit francez, Z. Eric Dannon ku u takua me drejtuesin e TOM - Tikkum Olam Makers, Z. Gidi Grinstein. TOM është një organizatë jo-qeveritare mbarë botërore me fokus përkrahjen humanitare, filantropiste dhe financiare për komunitetet në nevojë (për të ndihmuar njerëzit vulnerabël, ata me aftësi të kufizuara, të moshuarit dhe të varfërit), mbi bazën e 4 modeleve: 1. Identifikimin e sfidave të njerëzve të neglizhuar; 2. Përballimin e sfidave për personat me aftësi të kufizuar dhe të paavantazhuar; 3.

Ceremonia e diplomimit të studentëve shqiptarë në EMIS!

Albanian

Ambasadori Canaj mori pjesë në ceremoninë e diplomimit të studentëve shqiptarë në EMIS/Eastern Mediterranean International School. Veprimtaria filloi me një pritje në Hakfar Hayarok, e cila u pasua nga ceremonia e diplomimit që synon të festojë arritjet e gjashtëdhjetë e nëntë studentëve, përfshirë studentët nga Shqipëria, Adea Beqaj dhe Deiv Mico, të cilët kanë përfunduar me sukses një kurrikulë rigoroze dy-vjecare.

Takim virtual mbi Marreveshjen me MASHAV!

Albanian

Në takimin virtual ndërmjet z. Ilir Beqja, Ambasadores dhe Drejtores se MASHAV Galit Peleg, dhe Ambasadorit Canaj, u diskutua mbi modalitetet e MoU me MASHAV/ Agjensia për Zhvillim dhe Bashkëpunimin Ndërkombëtar, e cila ndodhet në MPJ të Izraelit. Ndër fushat më të rëndësishme për Shqipërinë, për të cilat mund të përqëndrohet ekspertiza izraelite nepermjet MASHAV, përmendim: Energjinë, Turizmin, agrobujqësinë, trashëgiminë kulturore, sistemet ujitëse, sigurinë ushqimore, shërbimet publike me theks të vecantë procesin e standartizimit dhe dixhitalizimit të shërbimeve për qytetarët.

Takim përkujtimor në ANU - Muzeu i Popullit Hebre në Universitetin e Tel Avivit!

Albanian

"Të mbijetuarit dhe historitë e luftës" - Mbrëmje përkujtimore në ANU - Muzeu i Popullit Hebre në Universitetin e Tel Avivit!

 

Ambasadori Bardhyl Canaj mori pjesë në daten 8 maj në aktivitetin “Të mbijetuarit. Historitë e Luftës", takim përkujtimor, në ANU - Muzeu i Popullit Hebre, në Universitetin e Tel Avivit. Ky takim u zhvillua  me pjesëmarrjen dhe mbështetjen e Ambasadës së Ukrainës në Shtetin e Izraelit, Fondacionit Ukrainas -Hebre "Encounter Nadav" dhe ANU - Muzeu i Popullit Hebre.

Diplomacia dhe Holokausti -panel diskutimi me Ambasadorët e Danimarkës, Shqipërisë dhe Ekuadorit!

Albanian

Diplomacia dhe Holokausti -panel diskutimi me Ambasadorët e Danimarkës, Shqipërisë dhe Ekuadorit!

AJC-Komiteti Hebre Amerikan në Jerusalem organizoi një aktivitet përkujtimor mbi Holokaustin, “Diplomacia dhe Holokausti” ku panelistë ishin Anne Dorte Riggelson, Ambasadorja e Danimarkës, Bardhyl Canaj, Ambasadori i Shqipërisë dhe Hellen Deller, Ambasadorja e Ekuadorit.

Yom Haatzmaut- Gëzuar Ditën e Pavarësisë Izrael!

Albanian

Pritja për stafin diplomatik në Izrael me rastin e 74-vjetorit të Pavarësisë!

I urojmë Izraelit Gëzuar Ditën e Pavarësisë! I urojmë popullit të Izraelit një të ardhme paqësore dhe të begatë. Ambasadori Canaj mori pjesë në pritjen e stafit diplomatik me rastin e 74-vjetorit të Pavarësisë së Izraelit të organizuar nga Presidenti Herzog.

Yom Haatzmaut!

Dita e Përkujtimit të Holokaustit në Izrael!

Albanian

 

 

Në Ditën e Përkujtimit të Holokaustit/YomHashoah, 28 Prill 2022, marrim një minutë për të kujtuar 6 milionë jetë hebrenjsh të zhdukur si dhe komunitete të tjera si dhe vuajtjet e të mbijetuarve. Ne jemi të përkushtuar për të mbrojtur të drejtat e njeriut duke kundërshtuar antisemitizmin dhe format e tjera të urrejtjes.

Kurrë nuk do te harrojmë!

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Laz-Rom Building, 11 Tuval Street,
Ramat Gan 5252226, Israel

Tel / Fax

Tel: 00972 03-5465866
Fax: 00972 03-6883314
Cel: 00972 (0) 54 904 2813
Nr. i emergjences: 00972 (0) 54 904 2813

E-MAIL

embassy.telaviv@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Sunday- Thursday
9:00- 17:00